Peste două miliarde pentru medicii de familie

109

moisescuCasa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a primit o suplimentare a bugetului; pentru medicina de familie a fost alocată suma de 215.000 lei. Aceşti bani vor fi utilizaţi pentru acoperirea cheltuielilor din luna octombrie.

 

Acoperirea cheltuielilor medicilor de familie pentru ultimele trei luni ale acestui an era incertă. „Conform contractului semnat, plăţile erau asigurate până la sfârşitul trimestrului trei. Pentru trimestrul patru era neclar”, a declarat Mihai Moisescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.

Pentru cheltuielile din prima lună a ultimului trimestru din 2011, pentru medicii de familie din judeţul nostru a venit o suplimentare de peste două miliarde lei vechi. „Pentru medicina de familie am primit 215.000 lei; aceşti bani erau necesari pentru plata serviciilor efectuate în luna octombrie, plăţi care se fac în noiembrie”, a confirmat Daniel Şurlea, director adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.

De asemenea, trebuie precizat că, la sfârşitul săptămânii trecute, CJAS Gorj a primit o suplimentare bugetară şi pentru spitale, pentru medicamente, dar şi pentru programul de HIV, suma alocată celui din urmă fiind de 48.620 lei, conform declaraţiei directorului adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj.

M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here