Peste 5.300 de zile de îngrijiri la domiciliu, decontate de CJAS

419

De la începutul anului şi până în prezent, au beneficiat de îngrijiri medicale la domiciliu 187 gorjeni, fiind emise 257 decizii. Bugetul alocat pentru semestrul I este de 280.000 de lei, anul trecut, pentru aceeași perioadă, bugetul fiind 284.950 de lei. Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj spune că 40% dintre aceste îngrijiri s-au acordat pe Oncologie, 40% Neurologie – mai exact, accidente vasculare – şi 20% servicii chirurgicale.

Zece furnizori de îngrijiri medicale la domiciliu sunt în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj. De la începutul anului, 187 de gojeni au beneficiat de îngrijiri la domiciliu. „Bugetul alocat pentru semestrul I din acest an este de 280.000 de lei. Au fost emise 257 decizii pentru 187 de beneficiari; 40% dintre aceste îngrijiri s-au acordat pe Oncologie, 40% Neurologie – mai exact, accidente vasculare – şi 20% servicii chirurgicale. În total, de la începutul anului până în prezent, au fost acordate 5.310 zile de îngrijiri pentru cei 187 de beneficiari”, a confirmat Daniel Șurlea, director adjunct al CJAS Gorj. Anul trecut, în semestrul I, bugetul a fost de 284.950 de lei, numărul beneficiarilor fiind 165, iar cel al deciziilor emise de CJAS Gorj – 264; în total, în primul semestru din 2015, au fost acordate 5.452 zile de îngrijiri la domiciliu.

Condiții prevăzute în lege
În tariful pe o zi de îngrijire sunt incluse şi costurile materialelor sanitare pentru realizarea serviciului de îngrijire la domiciliu. Furnizorul este obligat să efectueze minimum o vizită pe zi la domiciliul asiguratului, conform recomandării medicului. Un asigurat poate beneficia de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu în funcţie de recomandarea medicului, dar nu mai mult de 90 zile de îngrijiri/în ultimele 11 luni, în mai multe etape. Un episod de îngrijire este de maximum 30 de zile.
Furnizorii de servicii de îngrijiri medicale la domiciliu acordă asistenţă conform unui plan de îngrijiri în conformitate cu recomandările făcute de către medicii de specialitate din ambulatoriu şi spital, zilnic, inclusiv vineri, sâmbătă, duminică şi în timpul sărbătorilor legale.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here