Peste 2.500 de pachete alimentare, în casele săracilor târgujieni

144

cadouri saraci2Sărbătorile de Paşte din acest an vor fi motiv de bucurie în casele târgujienilor cu probleme sociale şi financiare deosebite. Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS) din cadrul Primăriei Târgu-Jiu le-a pregătit categoriilor defavorizate diverse ajutoare prin oferirea de produse alimentare tradiţionale evenimentului sărbătorit de toţi creştinii ortodocşi la finele aceste săptămâni.

Consilierii locali au aprobat la sfârşitul lunii trecute alocarea sumei de 177.000 lei pentru constituirea pachetelor cu alimente ce se vor acorda categoriilor sociale defavorizate, precum şi pentru hrana asistaţilor Casei Iris. Conform Alinei Toader, directoarea adjunctă a DPPS Târgu-Jiu, în aceste zile au fost distribuite un număr de 2.500 de pachete cu alimente de bază beneficiarilor de ajutor social, asistaţilor de la Cantina de ajutor social, pensionarilor cu venituri reduse, tinerilor fără venituri proveniţi din instituţii de ocrotire socială. Fiecare pachet a avut o valoare de circa 60 lei şi a conţinut un carton de ouă, un pui, pipote de pui, 10 kilograme de cartofi şi cozonac.

Fără interpretări politice

cadouri saraci3Florin Cârciumaru, edilul municipiului Târgu-Jiu, a fost prezent la distribuţia pachetelor cu alimente şi a ţinut să precizeze că gestul Primăriei şi al Consiliului Local nu poate fi interpretat ca fiind unul electoral: „Mă bucur că prin grija Consiliului Local şi a Primăriei municipiului Târgu-Jiu, în limita posibilităţilor, aducem o oază de bucurie în rândul celor care nu au soluţii, nu au posibilităţi de a-şi asigura produsele necesare pentru Sfintele Sărbători de Paşte. Am decis să distribuim 2.500 de pachete, fiecare cu o valoare de circa 60 lei. Nu trebuie ca această acţiune să fie interpretată politic pentru că, la Târgu-Jiu, ce facem în aceste zile premergătoare Sărbătorilor Pascale, facem de 12 ani încoace. În fiecare an, Primăria a dat ajutoare alimentare de Crăciun şi de Paşte, şi nu poate fi considerat un act electoral pentru că eu sunt primar în exerciţiu şi reprezint Primăria până în ziua de dinaintea votului şi ceea ce am făcut 12 ani consider că este normal să fac în continuare. M-aş bucura să nu trebuiască să dăm aceste pachete dar dacă asta este situaţia… Din cauza faptului că s-au tăiat foarte multe ajutoare, numărul celor care beneficiază de aceste pachete s-a dublat. Noi nu avem nicio vină, din contră, încercăm să venim în sprijinul şi în ajutorul celor care din diferite motive nu au nicio sursă de venit”.

Pachete şi pentru cazuri speciale

Alte 60 de pachete cu alimente în valoare de circa 200 lei fiecare au fost distribuite unor familii sau persoane cu situaţie socială ori economică deosebită de la nivelul municipiului Târgu-Jiu. Pachetul cu alimente a fost format din pulpă de porc, carne tocată, cârnaţi, drob de miel, coastă afumată, şunculiţă afumată, pui grill, ouă, cozonac şi sucuri. Şi cele circa 30 de familii cazate la Casa Iris vor avea parte de un meniu special cu ocazia Sărbătorilor Pascale. DPPS Târgu-Jiu le va oferi acestora înainte de Sfintele Paşte o masă formată din aperitiv, sărmăluţe şi piftie, friptură, garnitură, prăjituri, apă minerală, suc, pâine. „Anul trecut am oferit 1.600 de pachete cu alimente simple, alte 40 speciale, cu acestea cheltuind 88.000 lei. De asemenea, cu masa oferită asistaţilor de la Casa Iris s-a mai cheltuit 1.500 lei”, a precizat Alina Toader, reprezentanta DPPS Târgu-Jiu.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here