Peste 100 de controale, finalizate cu zeci de amenzi de CJPC Gorj

230

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj a iniţiat peste 100 de acţiuni de control pe parcursul lunii februarie, în grădiniţele cu program prelungit, particulare şi de stat din Târgu-Jiu în care se desfăşoară programul laptele şi cornul. De asemenea, au efectuat verificări privind comercializarea produselor de panificaţie, vânzările cu preţ redus, precum şi comercializarea şi etichetarea produselor alimentare ecologice.

Comisarii din cadrul CJPC Gorj au efectuat o serie de verificări în domeniile menţionate anterior. “Pe parcursul lunii februarie 2014, activitatea CJPC Gorj s-a concretizat prin efectuarea unui număr de 127 acţiuni de control având ca scop verificarea respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor în cadrul activităţilor de comercializare a produselor şi de prestare a serviciilor. Din cei 127 operatori economici verificaţi, un număr de 70 de agenţi au fost sancţionaţi contravenţional, dintre care un număr de 36 cu amenzi în valoare totală de 52.550 lei”, a precizat Daniela Michi, comisarul-şef al CJPC Gorj.
De asemenea, au fost înregistrate 23 de sesizări şi petiţii, fiind soluţionate un număr de 16 sesizări din partea consumatorilor, dintre care un număr de 10 în mod favorabil pentru consumatori.
Petiţiile sesizau aspecte din activitatea operatorilor economici sau reclamau produse cu deficienţe sau servicii prestate necorespunzător.
“Aspectele reclamate au privit: articole de mobilier, comerţ on-line, servicii de cazare, contracte de credit, produse IT, telefoane mobile defecte în cadrul termenului de garanţie, produse alimentare fără elemente de identificare, servicii şi contracte de telefonie fixă/mobilă/tv/internet, servicii de transport persoane, diverse prestări de servicii. Urmare a cercetării reclamaţiilor au fost dispuse măsuri de înlocuire a produselor, reparaţii fără costuri sau restituirea contravalorii produselor pentru cele constatate cu deficienţe în sumă totală de 981 lei”, a mai menţionat şefa CJPC.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here