Pesediştii îşi aleg preşedintele – Gorjenii merg pe mâna lui Victor Ponta

364

pontaUn număr de 43 de delegaţi gorjeni s-au deplasat sâmbătă la Bucureşti pentru a susţine candidatura deputatului Victor Ponta la şefia Partidului Social-Democrat.

Deputatul de Gorj nu beneficiază însă doar de susţinere în cadrul filialei locale din judeţul nostru. Congresul Extraordinar privind alegerea viitorului preşedinte al celui mai reprezentativ partid de stânga din România are loc sâmbătă, la Romexpo, cu începere de la orele 11.00.

Până vineri, la orele prânzului, Ponta avea ca şi contracandidaţi alţi opt membri social-democraţi. Pe lângă organizaţia de la Gorj, Victor Ponta a rupt însă voturi şi de la alte filiale din ţară. “Întreaga organizaţie de la Timiş şi-a anunţat susţinerea pentru candidatul pe care îl va vota şi Gorjul, adică Victor Ponta. Mai sunt apoi judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Vaslui şi chiar o parte însemnată din organizaţia de la Dolj. De fapt, Victor Ponta are susţinători în toate organizaţiile din ţară” menţiona Ciprian Florescu, purtătorul de cuvânt al PSD Gorj. Ieri, la orele 15.00 a fost întrunit CEx Naţional pentru punerea la punct a ultimelor detalii privind desfăşurarea Congresului, la care a participat şi preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru.
Susţinut de seniori
Deputatul de Gorj nu beneficiază de susţinere doar în cadrul filialei locale. Dorinţa sa de a trece din poziţia de vicepreşedinte al partidului în cea de lider naţional este bine-văzută, în primul rând, de Adrian Năstase, care a preferat să renunţe la candidatura sa. Se pare că Victor Ponta mai este favoritul şi al lui Ion Iliescu, preşedintele de onoare al partidului. De susţinere totală mai beneficiază Ponta, aşa cum era de aşteptat, şi din partea lui Ilie Sârbu, de asemenea lider marcant cu un cuvânt important de spus în rândurile social-democraţilor.
Geoană speriat
În ciuda atuurilor lui Ponta, bătălia pentru detronarea lui Mircea Geoană va fi una strânsă. Va conta însă tot ce se va întâmpla sâmbătă la Bucureşti, adică atmosfera din sală, mesajele candidaţilor către cei 1700 de delegaţi dar şi cât de multă credibilitate vor avea aceştia în faţa audienţei. Semnalele venite din teritoriu şi lista destul de mare de contracandidaţi se pare că l-au copleşit însă pe Mircea Geoană, care ar fi cerut, vineri dimineaţa în cadrul biroului de Senat al partidului amânarea alegerilor pentru funcţiile de conducere din PSD. Informaţia a fost însă contestată de Geoană. Pe ultima sută de metri Geoană ar fi realizat că în partid există o atmosferă tensionată, şi că şansele sale de a rămâne pe aceeaşi poziţie sunt mult diminuate.
Oana PALOŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here