Peremiştii ameninţă că vor solicita demisia managerilor de spital

254

PRMLiderii PRM Gorj, solidari cu rudele victimelor de la Maternitatea Giuleşti, au declarat ieri că vor apela la situaţii extreme dacă în spitalele din judeţul nostru s-ar înregistra incidente grave similare celor petrecute la spitalul bucureştean.

Preşedintele PRM Gorj, Dumitru Dascălu, a menţionat chiar că ar cere demisia urgentă a managerilor de spital în cazul în care la vreo unitate medicală ar fi constatate nereguli grave.

Reprezentanţii PRM Gorj nu au stat impasibili după incidentul de la Maternitatea Giuleşti. ,,Ca urmare a dezastrului din sistemul sanitar la Maternitatea Giuleşti a avut loc o mare tragedie. Şi filiala Gorj a PRM transmite condoleanţe familiilor îndurerate. Săptămâna trecută, PRM, printr-un comunicat de presă, a cerut demisia ministrului Sănătăţii, care este mai mult interesat de realizarea autonomiei aşa-zisului ţinut secuiesc decât de situaţia spitalelor din România. De asemenea noi am cerut anchetarea spitalelor din România, demisia primarului Sorin Oprescu şi a edilului de la sectorul şase, Poteraş, pe care îi considerăm vinovaţi de dezastrul de la Maternitatea Giuleşti”, a declarat Dumitru Dascălu, preşedintele PRM Gorj.

În război cu Moroşanu

Destul de marcaţi de incidentul cumplit petrecut săptămâna trecută la Maternitatea Giuleşti, peremiştii sunt pregătiţi să percuteze dacă în Gorj s-ar înregistra evenimente similare. Aceştia amintesc că au avut un război mediatic cu fostul director al DSP Gorj, Aristică Moroşanu, pe tema neregulilor din spitalele judeţene. ,,Având în vedere că spitalele au trecut în subordinea administraţiei locale, PRM va fi într-un dialog permanent cu cetăţenii iar atunci când vom constata nereguli, cu siguranţă le vom aduce în atenţia organelor locale. Spre exemplu neregulile din spitalele din Târgu-Jiu şi de la Spitalul Dobriţa, vor fi aduse în atenţia Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, şi vom merge până acolo încât, dacă va fi nevoie, vom cere demisia echipelor manageriale. Atunci vom vederea dacă majoritate din CJ Gorj, făcută de PRM şi de celelalte partide politice funcţionează”, a completat Dascălu. Consiliul Judeţean Gorj a preluat la începutul acestei luni, ca urmare a descentralizării, Spitalul de Urgenţă din Târgu-Jiu şi Spitalul Dobriţa.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here