Percheziții încheiate cu reținerea unui pădurar

1118

Polițiștii din Tismana au efectuat, duminică, patru percheziții, la două locuințe din municipiul Târgu-Jiu și în comuna Peștișani.
Mascații s-au oprit și la sediul Ocolului Silvic Tismana și al Cantonului Silvic 9 Lacu Roșu, fiind vizată ,,activitatea infracțională în legătură cu exploatarea ilegală de material lemnos”. În urma descinderilor, un pădurar a fost reținut, fiind acuzat că ar fi ajutat un bărbat de 45 de ani să taie arbori ilegal.
,,Cu această ocazie, polițiștii au reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj un bărbat de 39 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la tăiere ilegală de arbori și instigare la furt de arbori. Totodată, polițiștii au mai reținut un alt bărbat de 45 de ani, din comuna Peștișani, bănuit de săvârșirea infracţiunilor de uz fals și furt de arbori. În urma perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri ce probează activitatea celor doi și au fost indisponibilizate două autospeciale utilizate la transportul de material lemnos, tăiat ilegal.
Prejudiciul creat prin tăierea ilegală de arbori a fost estimat la aproximativ 27.000 de lei. Cei în cauză vor fi prezentați astăzi, cu propuneri legale, instanței de judecată. În cauză s-a beneficiat de sprijin din partea polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic al IPJ Gorj, precum și de suportul tehnic al Brigăzii de Operațiuni Speciale Craiova și Serviciul de Operațiuni Speciale Gorj”, se precizează într-un comunicat al IPJ Gorj.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here