Peppy Dolce Vita a câştigat trofeul naţional la Old Boys! Gorjenii merg în Italia

528

Peppy Dolce Vita s-a impus într-o manieră entuziasmantă la Campionatul Național de Old Boys, competiție rezervată jucătorilor trecuți de 40 de ani. Un număr record de echipe, 16, au participat la întrecerea organizată de Federația de Minifotbal din România la Drobeta Turnu Severin. Printre acestea și două echipe de la noi din județ, Peppy Dolce Vita Târgu Jiu și Karma Târgu Jiu. Peppy Dolce Vita, echipă formată în mare din foști jucători de la Pandurii Târgu Jiu, precum Mălăele, Rădoi sau Hîrsu, a început în forță turneul și a învins vicecampioana națională, Old Team Florești, cu 4-0. Alte două victorii au urmat în faza grupelor, cu Alaska Deva, 3-0 și Salt&Pepper Arad, 4-1, astfel că gorjenii au câștigat grupa C cu maxim de puncte. În faza sferturilor de finală, sorții le-au scos în cale cel mai tare adversar posibil, MAV Glissando Timișoara, campioana europeană din 2017. Gorjenii au dominat însă clar partida și nu le-au permis celor de la MAV să-și facă jocul. A fost 2-0, 3-1 și, în final, 4-2 pentru ai noștri.În semifinale, Peppy Dolce Vita s-a duelat cu Vulturii Dej, una dintre surprizele plăcute ale turneului. A fost dificil până a venit primul gol, apoi gorjenii au controlat fără emoții partida. Hat-trickul lui Bobi Trofin a asigurat un avantaj liniștitor și cei de la Dej nu au reușit decât golul de onoare cu un minut înainte de final. Finala s-a jucat duminică după amiază și le-a adus ca adversar celor de la Peppy Dolce Vita, pe Mary Tour Iași, echipă experimentată, participantă la primele două ediții de Champions League la Old Boys. A fost finala perfectă pentru gorjeni care au dus repede scorul la 2-0 și nu s-au mai oprit. A urmat un galop de sănătate și probabil cea mai dezechilibrată finală naționlă din istorie. Gorjenii au marcat de 8 ori până la final și au lăsat impresia că mai puteau înscrie încă pe atât dacă își propuneau.

Peppy Dolce Vita Târgu-Jiu – Mary Tour Iași 8-1 (pauză: 5-1)
Goluri: Romeo Rădoi (3), Aurel Amzucu (2), Ion Cănăvoiu (2) și Marian Erburosu
Peppy Dolce Vita: Dorin Hîrsu (portar) – Aurel Amzucu, Lucian Mălăele, Romeo Rădoi, Cătălin Trofin, Ion Cănăvoiu, Marian Erburosu, Valentin Ciolacu, Adrian Popescu, Daniel Buleac și Petrișor Gurică
Staff: Daniel Buleac, Petrișor Gurică, Marius Buleac și Cosmin Iosu
Dorin Hîrsu a fost desemnat de către organizatori drept „Cel mai bun portar” al turneului de la Drobeta Turnu Severin.
„A fost un campionat foarte frumos, tensiunea a fost mare. Le mulţumim organizatorilor, pentru un turneu reuşit, plin de pasiune şi entuziasm. În finală am încercat să abordăm o altă tactică, am pus presiune pe adversar, a fost şi un consum de energie, şi pe plan mental, şi suntem fericiţi că a ieşit foarte bine. Suntem foarte mulţi colegi care am jucat la Pandurii, ne simţim bine, ne respectăm şi s-a văzut asta”, a declarat Lucian Mălăele.
„Scorul din finală nu reflectă realitatea, au meritat locul doi, au fost o echipă foarte bună. Pentru noi este ceva extraordinar. Am fost pregătiţi fizic, i-am surprins cu un pressing avansat. Ne-am menţinut nucleul de la Pandurii, tot jucând pe la sintetic şi la Liga a 4-a. Trofeul rămâne în Oltenia, înseamnă că este o zonă puternică din punct fotbalistic”, a spus Romeo Rădoi.
„A fost greu, avem şi noi o vârstă, dar am venit încrezători. Am căzut într-o grupă foarte grea, dar am avut încredere în noi. Cu muncă multă, cu alergare am ieşit din grupă, am luat apoi fiecare joc în parte şi în finală am câştigat. Am făcut tot ce am putut să iau cât mai puţine goluri şi să fiu cel mai bun portar, la vârsta mea. Fără colegi nu aş fi reuşit. Sperăm să avem o replică bună şi la turneul viitor”, a precizat Dorin Hîrsu.Prin acest succes, echipa gorjeană și-a asigurat dreptul de a participa la EMF Masters Cup (varianta de Champions League pentru Old Boys) care va avea loc la Rimini, în Italia, între 5 și 8 septembrie, în același timp cu EMF Champions League.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here