Pentru Sărbătorile Pascale / Tichete sociale pentru târgujienii cu venituri mici

328

Primăria Municipiului Târgu-Jiu este alături şi în această perioadă premergătoare Sărbătorilor Pascale de cetăţenii cu venituri mici. Cu ocazia Paştelui, aceştia vor primi tichete cadou, fiecărui membru de familie revenindu-i un tichet în valoare de 30 de lei.

Târgujienii care au un venit mai mic de 300 de lei net pe membru de familie vor beneficia de tichete sociale acordate de municipalitate, prin intermediul Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS). “Am început să primim cererile pentru acordarea tichetelor sociale de Paşti cu data de 1 martie. Ca termen limită ar fi data de 22 martie pentru a avea şi noi timp să verificăm documentele, să prelucrăm cererile, să emitem comanda, să obţinem tichetele şi să le şi distribuim încât oamenii să le poată folosi până la Paşte. Până astăzi (n.r. ieri) avem puţine cereri, mai precis 47, însemnând 162 de tichete, la care se adaugă şi cele pentru beneficiarii de ajutor social. Acolo avem 575 de persoane. Sperăm să ne încadrăm ca şi medie la fel ca la tichetele de Crăciun când am distribuit circa 1.200 de tichete. Valoarea unui tichet este de 30 de lei şi se acordă pe membru de familie. Condiţia este să se încadreze până la limita de venit de maxim 300 de lei pe membru de familie. (…) Cererile pentru acordarea de tichete se depun la sediul nostru şi noi le înregistrăm în Primărie, la Registratură. Ca rugăminte pentru cetăţenii din municipiul nostru care obţin venituri de până la 300 de lei pe membru de familie, este să vină să-şi depună cererile pentru tichete. Cu aceste tichete se pot cumpăra produse alimentare. Când le vom distribui, le vom pune la dispoziţie şi o listă cu magazinele de unde pot cumpăra aceste produse, iar oamenii să aibă timp să le folosească”, a declarat Alina Toader, director executiv adjunct în cadrul DPPS Târgu-Jiu.
Aceste tichete sociale se acordă pornind de la Legea nr. 416, adică trebuie respectate şi anumite condiţii: acele familii care solicită nu trebuie să deţină mai mult de locuinţa de domiciliu, mai mult de 1.000 mp teren intravilan, să nu deţină o maşină cu o vechime mai mică de 10 ani sau cu capacitate cilindrică mai mare de 1.600 de centimetri cubi.

Se împart şi 50 de pachete alimentare
Tot în săptămâna premergătoare Sărbătorilor Pascale, municipalitatea de la Târgu-Jiu va oferi şi 50 de pachete alimentare tradiţionale pentru familiile cu condiţii materiale ori de sănătate deosebite.
“Vom oferi, ca în fiecare an, şi 50 de pachete alimentare. Acolo avem alte criterii şi ne adresăm acelor familii cu probleme deosebite, cu probleme de sănătate, copii mulţi, venituri foarte mici. Pachetele alimentare vor conţine produse tradiţionale: carne, drob, pască, ouă, cozonac, sucuri, cârnaţi. Anul trecut valoarea per pachet a fost de 168 de lei. Noi avem anumite familii în evidenţă pe care le luăm în considerare la fiecare sărbătoare pentru acordarea de pachete cu alimente tradiţionale. Avem părinţi văduvi cu mulţi copii, oameni în vârstă fără venituri, cu boli grave”, a precizat directorul adjunct al DPPS Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here