Pentru realizarea canalizării, Circulaţie rutieră restricţionată pe strada Luncilor

297

Municipalitatea a demarat lucrările pentru realizarea canalizării menajere pe strada Luncilor. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu cu o valoare de finanţare de peste 270 de miliarde de lei vechi. Pentru a putea fi efectuate lucrările s-a impus restricţionarea circulaţiei rutiere, traficul fiind oprit în intervalul orar 7-16.

Târgujienii care locuiesc pe strada Luncilor vor avea canalizare, în curând, autorităţile demarând deja lucrările. Odată cu deschiderea şantierului, s-au impus şi restricţiile de circulaţie, după cum confirmă Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu:  „lucrarea este făcută cu restricţie de circulaţie, însemnând de la ora 7 dimineaţa, până la orele 16 după-amiază; după aceea se ridică restricţia până a doua zi dimineaţa. Avem preconizat ca până în 20-25 iunie să putem ridica restricţia, reluându-se traficul, iniţial la nivel de refacere cu piatră spartă, urmând ca în paralel cu aceste lucrări să se treacă la refacerea asfaltului”.

Investiţie de peste 270 miliarde
canalizare luncilor (1)Proiectul care se derulează în strada Luncilor cuprinde un pachet complet privind realizarea canalizării menajere pe Programul Operaţional Sectorial de Mediu. „Sunt lucrări destul de pretenţioase, lucrări care se execută la adâncimi de până în 5 metri. Se lucrează cu foarte mare atenţie, cu cofraje pentru sprijinirea malurilor; este vorba despre un pachet cu o valoare de finanţare de peste 270 de miliarde lei vechi; prin acest pachet se vor realiza la nivelul canalizare luncilor (2)municipiului Târgu-Jiu peste 20 de kilometri de reţele canalizare. În această zonă, Luncilor, nu exista canalizare, deci este o canalizare nouă”, declară Ionescu.
Cât priveşte partea tehnică a lucrărilor, directorul Marius Ionescu a precizat: „strada Luncilor începe de undeva din zona podului de peste Râul Jiu. Dintr-un cămin din acea zonă şi o staţie de pompare se va face transferul peste râul canalizare luncilor (3)Jiu printr-o conductă care va fi pozată pe pod şi apoi va fi preluată în strada Victoriei. Pe lână faptul că anul trecut s-au finalizat lucrările pe celelalte străzi din această zonă – este vorba despre zona de vest a municipiului Târgu-Jiu, dincolo de râul Jiu şi aş vrea să reamintesc lucrările realizate pe strada Jiului, Meteor, Microlonie, Panduri, Calea canalizare luncilor (4)Severinului – această lucrare de pe Luncilor este ultima din acest pachet pentru că prin staţia de pompare şi prin acest colector principal care va prelua toate apele uzate din zonă, se vor crea condiţiile pentru deversare peste râul Jiu către staţia de epurare”.
canalizare luncilor (5)Tot în acest pachet se regăsesc şi lucrări de reabilitare şi extindere reţele de apă; circa 18 kilometri de reţele sunt realizate în procent în jur de 80% atât pe canalizarea menajeră, cât şi pe reţele de apă, urmând ca până la sfârşitul acestui an întreg pachetul să fie finalizat.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here