Pentru nereguli – Inspectorii de muncă au aplicat sancţiuni de zeci de mii de lei

182

itm gorjAngajaţii Compartimentului Relaţii de Muncă continuă activitatea săptămânală de verificare a societăţilor care nu respectă prevederile legale de muncă şi folosesc oameni fără a le face contract individual.

Astfel, inspectorii de muncă au efectuat un număr de opt controale pentru identificarea şi combaterea cazurilor de muncă fără forme legale. În urma acestora, inspectorii de muncă au depistat o societate care utiliza munca la negru şi astfel a fost aplicată o sancţiune în valoare de 3.000 de lei.

Şi reprezentanţii Compartimentului Sănătate şi Securitate în Muncă au efectuat pe parcursul zilelor precedente un număr de unsprezece controale de verificare privind respectarea prevederilor legale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă. „Compartimentul SSM a verificat modul de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă în sectoarele industrie, comerţ şi transporturi. Au fost aplicate un număr de şapte sancţiuni, în valoare de şaptesprezece mii de lei”, a declarat George Romanescu, director coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj. Motivele principale pentru aplicarea sancţiunilor au fost instruirea necorespunzătoare a personalului, neefectuarea controlului medical periodic, neasigurarea dispozitivelor de protecţie şi neefectuarea evaluării riscurilor. Totodată, Romanescu a mai menţionat faptul că inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au participat la câteva determinări de noxe şi continuă cercetările în cazul unor boli profesionale la Primăria Peştişani, şi a incidentelor periculoase petrecute în această perioadă.

I.M.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here