Pentru a nu pierde bani nerambursabili / Aparegio doreşte finalizarea a trei lucrări importante

355

Operatorul judeţean de apă-canal SC Aparegio Gorj SA lucrează intens la finalizarea a trei lucrări importante care se doresc a fi încheiate şi recepţionate până la sfârşitul acestui an, astfel încât fondurile nerambursabile primite pentru acestea să nu fie pierdute.

Pe cele trei contracte care vizează municipiul Târgu-Jiu, lucrările sunt în derulare, fiind într-un stadiu avansat. În ceea ce priveşte lucrările la sursele de apă şi staţia de tratare din Dealul Târgu-Jiu, stadiul fizic al acestora este de 84%, în timp ce stadiul valoric se situează la 76%. De asemenea, stadiul fizic al lucrărilor de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare din municipiul Târgu-Jiu este de 68%, iar cel valoric este de 60%. Cele mai avansate lucrări sunt la reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare, al cărei stadiu fizic al intervenţiilor este de 95%, în timp ce stadiul valoric a atins 86%.
“Toate aceste lucrări trebuie însă să fie finalizate şi recepţionate până la finele acestui an, astfel încât, fondurile europene nerambursabile să nu devină neeligibile şi deci, imposibil de susţinut din partea operatorului şi al autorităţii publice locale”, se arată în raportul emis de conducerea Aparegio Gorj.
Şi investiţiile viitoare sunt o prioritate pentru operatorul judeţean, o serie de documentaţii fiind deja întocmite şi pregătite în vederea accesării de fonduri europene. “Referitor la stadiul documentaţiilor pentru investiţiile propuse pentru perioada 2014-2020, putem arăta că a fost aprobat formularul cererii de finanţare, cât şi caietul de sarcini pentru accesarea fondurilor necesare viitoarei asistenţe tehnice pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a documentaţiei de execuţie de către AM-POIM şi JASPERS (Consultanţă BCE pentru finanţarea proiectului). Suntem în stadiul de publicare a documentaţiei de atribuire pe SEAP, dacă două din cele nouă UAT-uri vor emite HCL-urile pentru aprobarea co-finanţării de 1%, conform Ghidului de finanţare”, se prevede în raportul de activitate al operatorului Aparegio Gorj.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here