Pensionarii gorjeni, la întâlnire cu premierul şi cu ministrul Muncii

306

Premierul Victor Ponta şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, s-au întâlnit aseară cu pensionarii din Gorj. În cadrul acestei întâlniri, prim-ministrul Victor Ponta le-a promis pensionarilor că nu vor mai exista tăieri ale pensiilor, cel puţin nu atâta vreme cât acest lucru va depinde de el. La rândul său, ministrul Muncii a declarat se încearcă introducerea unui sistem de pensii nou, sistem bazat pe conturi individuale cu acumulare ce ar permite fiecărei persoane să cunoască nivelul acelui cont, din prima zi de muncă şi până la pensionare. O altă veste bună pentru pensionari a fost aceea că toate pensiile aferente lunii decembrie, dar şi ajutoarele de încălzire, vor fi achitate în avans, până pe data de 21 decembrie.

Peste 100 de pensionari au participat aseară la o întâlnire cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, şi cu prim-ministrul Victor Ponta. „Astfel de întâlniri am avut în foarte multe judeţe. Este o perioadă foarte grea. Doresc să cunosc şi problemele pensionarilor din Târgu-Jiu pentru a şti ce avem de făcut. În primul rând o să facem o indexare a pensiilor, o să încercăm să mai corectăm din dezechilibre, aşa cum am şi făcut-o deja”, a declarat Mariana Câmpeanu. Ministrul Muncii a precizat de asemenea că s-a luat în considerare introducerea unui sistem de pensii nou, bazat pe conturi individuale, care să fie şi în favoarea tinerilor. „Ne gândim şi la un sistem de pensii nou care să fie şi în favoarea tinerilor. Ne-am gândit să introducem un sistem de conturi personale, în sensul ca toate contribuţiile pe care le plăteşte şi angajatul şi angajatorul să fie consemnate în contul persoanei, aşa încât persoana respectivă să devină şi responsabilă pentru viitorul ei, pentru că în fiecare zi va putea să-şi centralizeze contul respectiv, să vadă dacă pensia îi ajunge, să se gândească dacă îşi face şi o pensie privată sau se gândeşte şi la alte forme de acumulare pentru a-şi asigura o ieşire din activitate care să-i ofere un trai decent”, a explicat Mariana Câmpeanu.

Ponta: „Nimeni nu o să vă mai taie pensiile”
Prezent de asemenea la întâlnire, premierul Victor Ponta i-a asigurat pe pensionari că îşi vor primi pensiile şi ajutoarele de încălzire înainte de sărbătorile de iarnă. „Mi-a confirmat doamna ministru că a obţinut de la Ministerul de Finanţe nu doar faptul că pensiile se vor plăti până în data de 21 decembrie, dar şi ajutoarele de încălzire la fel se dau”, a spus Ponta. Totodată, premierul le-a promis pensionarilor că nu vor mai exista tăieri de pensii în viitor. „Niciodată, cel puţin cât timp voi fi prim-ministru sau câtă vreme va depinde de mine, nimeni nu o să vă mai taie din ceea ce aveţi. Acesta este lucrul cel mai important. Cât o să putem, când o să putem, de fiecare dată, o să adăugăm un leu, 10, 100, 1000, dar de tăiat din ceea ce aveţi e un lucru pe care eu cred că niciun Guvern şi niciun preşedinte nu trebuie să-l facă vreodată; nu ai voie să tai întotdeauna de la cei care au cel mai puţin şi sunt cei mai neajutoraţi”, a declarat Victor Ponta.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here