Penitenciarul Târgu-Jiu, pepinieră de cursanţi la AJOFM

165

penitenciarul pag 1Sute de deţinuţi din cadrul Penitenciarului Târgu-Jiu au participat în acest an la cursurile de (re)calificare organizate lunar de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj.

Agenţia nu doar că oferă consiliere deţinuţilor, ci le garantează şi uşurinţă în găsirea unui loc de muncă după ispăşirea pedepsei datorită absolvirii cursurilor de calificare. „Am avut sute de deţinuţi care au optat pentru cursurile noastre şi nu s-au plafonat, ci au dorinţa de a avea un loc de muncă după ce îşi încheie sentinţa.Unii regretă ce au făcut şi doresc să meargă mai departe, să aibă un serviciu bun, şi împliniri profesionale. Noi am făcut tot ce am putut pentru ei oferindu-le un real ajutor”, a declarat Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj.

57 de cursanţi de după gratii

someriLa ora actuală, din cele 20 de cursuri aflate în derulare la AJOFM Gorj, participă un număr de 57 de persoane aflate în detenţie. De asemenea, 93 de deţinuţi au absolvit un curs de (re)calificare numai în acest an, în timp ce 101 deţinuţi au participat la cursurile organizate de AJOFM numai în acest an. „În această lună a derulat două cursuri de calificare în meseriile de lucrător în comerţ şi operator introducere, validare şi prelucrare date. În luna septembrie, numărul cursurilor pe care le vom derula şi la care vor participa zeci de persoane, printre care şi şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi, dar şi deţinuţi, sunt în număr de trei. Acestea sunt în meseriile de operator introducere, validare şi prelucrare date, agent pază şi ordine, asistent de gestiune”, a mai spus purtătoarea de cuvânt a AJOFM Gorj.

194 de job-uri vacante

Ana-Maria Niculescu a precizat că oferta săptămânală a locurilor de muncă a AJOFM Gorj expiră astăzi astfel că şomerii doritori să-şi găsească un serviciu sunt aşteptaţi la sediul Agenţiei. Dintre cele 194 de posturi vacante la nivelul întregului judeţ, 53 sunt de croitor după comandă, 20 de montator pereţi şi plafoane, câte zece de confecţioner tricotaje după comandă, muncitor în zidărie şi muncitor necalificat la ambalarea produselor sub formă de praf şi granule. De asemenea, oferta săptămânală judeţeană a AJOFM mai cuprinde şi o serie de locuri de muncă vacante pentru şomerii cu studii superioare. Astfel, sunt disponibile patru posturi de contabil şef şi câte unul de tehnician agronom, inginer mecanică agricolă, inginer topograf, tehnician mecanic, operator calculator electronic şi reţele. Potrivit purtătorului de cuvânt a AJOFM Gorj, la începutul acestei luni, în judeţul nostru rata şomajului era de 6,54%, în timp ce numărul şomerilor a ajuns la 10.077 de persoane.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here