Pedeapsă redusă pentru cel care a omorât doi oameni într-un accident la Bălești!

1998

Șoferul care în urmă cu doi ani a curmat viețile a doi tineri într-un accident rutier produs pe raza comunei Bălești și-a aflat verdictul final dispus de Curtea de Apel Craiova. La sfârșitul săptămânii trecute, instanța din Bănie a decis o pedeapsă de 3 ani și 6 luni pentru Ionuț Gabriel Feraru, față de 5 ani, cât stabilise la începutul anului Judecătoria Târgu-Jiu.
Magistrații craioveni au dispus și o reducere a despăgubirilor pe care le vor primi rudele celor doi tineri morți în accidentul rutier, sumele fiind mult mai mici decât cele stabilite anterior la Târgu-Jiu. „Reduce cuantumul daunelor (…) Obligă partea responsabilă civilmente Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance SA către părțile civile, astfel: – Șarapatin Ileana la plata sumei de 10.000 de lei cu titlu de daune materiale şi 200.000 euro, echivalent în lei la data plăţii efective, cu titlu de daune morale. – Șarapatin Vasile la plata sumei de 10.000 de lei cu titlu de daune materiale şi 200.000 euro, echivalent în lei la data plăţii efective, cu titlu de daune morale – Băroiu Verginica la plata sumei de 200.000 euro, echivalent în lei la data plăţii efective, cu titlu de daune morale. – Băroiu Mircea la plata sumei de 200.000 euro, echivalent în lei la data plăţii efective, cu titlu de daune morale. – Văduva Ion la plata sumei de 20.000 euro, echivalent în lei la data plăţii efective, cu titlu de daune morale. – Văduva Elena la plata sumei de 20.000 euro, echivalent în lei la data plăţii efective, cu titlu de daune morale. – Băroiu Elena la plata sumei de 20.000 euro, echivalent în lei la data plăţii efective, cu titlu de daune morale. Menține despăgubirile acordate părților civile Băroiu Alis Mădălina, Băroiu Constantin Andrei”, se arată în decizia definitivă a Curții de Apel Craiova. Ionuț Gabriel Feraru a condus total imprudent, el intrând în depășire pe linie continuă, în timp ce mașina în care se aflau victimele sale începuse manevra de a vira la stânga pentru a intra pe un drum secundar de pe drumul național, spre Ceauru, în apropiere de sediul Primăriei Bălești. Bogdan Iulian Șarapatin și Robert Băroiu sunt tinerii care și-au pierdut viața în acest grav accident rutier. Pentru cele întâmplate Judecătoria Târgu-Jiu a decis că Feraru trebuie să execute cinci ani de închisoare, dar pedeapsa a fost diminuată acum de magistrații craioveni.
Cei de la Târgu-Jiu au considerat că se impune o sancțiune exemplară în contextul în care șoferul teribilist a încălcat orice regulă de șofat, viteza cu care „zbura” prin localitate fiind de 113 km/h. În motivarea pedepsei de la Târgu-Jiu, judecătorii au menționat că „trebuie aplicată o pedeapsă fermă , în regim de detenție și prin prisma faptului că o reacție mai blândă din partea autorităților statului ar fi de natură să perpetueze impresia că organele judiciare manifestă toleranță față de infracțiunile îndreptate împotriva vieții, precum și ideea nerespectării legii cu complicitatea autorităților, cu consecințe grave asupra existenței efective a statului de drept”. La Craiova alți judecători au considerat că pedeapsa de la Târgu-Jiu este prea dură și, ca urmare, au modificat-o substanțial.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here