Pedeapsă de 14 ani pentru criminalul de la Peștișani

273

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat verdictul final în dosarul tânărului din Peștișani acuzat că în urmă cu un an de zile i-a luat viața unui adolescent din localitate fără un motiv anume, ci doar pentru că așa a considerat el că e cazul să procedeze. Ion Mustață a fost judecat pentru omor și a primit la instanțele inferioare, adică la Târgu Jiu și Craiova, un total de 14 ani, el fiind și recidivist, mai având doi ani de executat pentru niște furturi comise cu ceva vreme în urmă.

Sentința magistraților de la instanța supremă nu diferă prea mult de cele anterioare, magistrații de aici stabilind ca Mustață să execute 12 ani de închisoare, la care să se adauge restul de doi, în cele din urmă ajungându-se tot la 14 ani. Asta în condițiile în care Tribunalul Gorj decisese 14 ani de închisoare, la care se adăugau cei doi pentru furturile anterioare, în total criminalul având de executat 16 ani, dacă sentința de la Târgu Jiu rămânea neschimbată.
Individul va avea de achitat, conform verdictului instanței de fond, 10.000 de lei daune materiale și 100.000 de lei daune morale către Dumitru Cartianu, tatăl băiatul ucis în urmă cu un an de zile. Fiul acestuia și-a pierdut atunci viața pentru că s-a nimerit în calea lui Mustață atunci când, la nervi și băutură, a decis să lovească pe cineva cu halba în cap. O singură lovitură i-a fost suficientă victimei sale să își piardă viața sub privirile îngrozite ale celorlalți clienți ai localului situat în centrul comunei Peștișani, la vremea respectivă crima având loc în plin post al Paștelui, cu două săptămâni înainte de marea sărbătoare religioasă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here