Pe ce a dat Prefectura zeci de mii de lei. Vezi cât costă întoarcerea ceasului din turnul Palatului Administrativ și curățenia în clădire

174

De ceva vreme, Ministerul Finanțelor a obligat instituțiile să afișeze informațiile financiare legate de buget, cheltuieli ori planurile de achiziții anuale, astfel că datele sunt publice și fiecare persoană poate vedea cum au fost cheltuiți banii publici. Potrivit documentelor financiare, Instituția Prefectului – Județul Gorj face achiziții anuale de câteva sute de mii de lei pentru funcționarea instituției, adică de la contractul de energie electrică și până la ridicarea gunoiului ori servicii de curățenie sau furnizare hârtie pentru xerox, însă unele dintre acestea, precum întoarcerea ceasului din turnul Palatului Administrativ sau reparația chiller-ului sunt mai puțin obișnuite.

Prefectura Gorj are prevăzuți în programul de achiziții pentru acest an 100.000 de lei pentru contractele de furnizare energie electrică și gaze naturale, sumă aproximativ egală cu cea de anul trecut, deși, între timp au crescut prețurile și la curentul electric, dar și la gazele naturale. Pentru poștă, telecomunicații, radio-tv și internet a fost prevăzută suma de 16.000 de lei, cu 4.000 de lei mai mult comparativ cu anul precedent. Anul trecut, aproape 1.500 de lei a fost suma estimată pentru achiziționarea de apă minerală, în schimb, în acest an, alocarea a fost substanțial mai mică, doar 280 de lei. În schimb s-a menținut de la un an la altul suma pentru aranjamentele florare, 2.500 de lei, dar și pentru servicii de curățenie, în jur de 80.000 de lei, anual. O achiziție mai puțin obișnuită pentru instituțiile publice este cea a serviciului de întors ceasul. Cum Palatul Administrativ are în turn un ceas care a fost montat în anul 1904, Instituția Prefectului cheltuia aproximativ 1.600 de lei, anual, pentru funcționarea acestuia. La fel de neobișnuită este și repararea unui chiller (echipament pentru răcirea, încălzirea sau dezumidificarea aerului), pentru care s-au plătit 500 de lei.
George Constantin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here