PDL Gorj, faultat de Manţog – Ruşeţ nu demisionează

363

deschiderePDL Gorj a avut rezultate slabe la alegerile locale de duminică, dar au fost peste media obţinută de partid, pe ţară. Astfel la judeţ, PDL-ul a obţinut în Gorj 16,86%, în timp ce partidul se situa, la ultimele raportări ale BEC, la 16% pe ţară. Aceste rezultate nu îi dau motive lui Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj, să îşi dea demisia de onoare din funcţia de preşedinte al organizaţiei, deşi el a spus că ia în calcul o asemenea alternativă. Un alt motiv care ar trebui să îl facă să rămână la cârma PDL Gorj ar fi că Ionel Manţog doreşte cu ardoare să-l îndepărteze pe cel care i-a luat locul, manevrând un plan pentru asta din spatele PPDD.

 

Ionel Manţog încă râvneşte la locul ocupat acum de Ion Ruşeţ, la PDL Gorj. O dovedeşte implicarea sa în campania PPDD-ului şi dorinţa de a dinamita PDL-ul din interior, atrăgându-şi de partea sa pe unii din activul organizaţiei. A şi fost, de altfel, primul care a ieşit la rampă să critice PDL-ul şi să se plângă că nu a fost suficient de băgat în seamă, nefiind consultat de PDL pentru realizarea unei “construcţii” în această organizaţie. Tot el a fost primul care a criticat că PDL Gorj nu a efectuat o numărare paralelă la aceste locale, deşi niciodată organizaţia nu a făcut asta la un astfel de tip de alegeri. Tot Manţog s-a împăunat cu rezultatele obţinute de PPDD la Consiliul Judeţean, acest partid având 5 consilieri, deşi a rupt 3 de la PDL şi 2 de la PRM, în 2008 PDL-ul având 9 consilieri şi acum 6.

Trădătorul profită de pe margine

Deşi a fost văzut mereu ca un trădător, de actuala conducere a organizaţiei, Ionel Manţog, influent mai întâi în UNPR şi apoi în PPDD, se pregăteşte însă să se bucure de pe margine de eşecul electoral al echipei PDL Gorj. S-a bucurat, cu siguranţă, la vestea că Ion Ruşeţ îşi asumă rezultatul mai puţin mulţumitor al partidului şi ia în calcul o demisie de onoare din funcţia de preşedinte, cum jubilează de pe margine la vestea că o parte dintre pedelişti se pregătesc să îşi mute bagajele de la PDL la USL. Tot Manţog aşteaptă înfrigurat rezultatul analizei iniţiate de PDL în toate organizaţiile din ţară, sperând dacă nu la o demisie măcar la o demitere a lui Ruşeţ, pentru a avea plăcerea să fie reinvitat de mai marii partidului înapoi la reformarea organizaţiei. S-ar putea să nu aibă însă ocazia, prea curând, Ion Ruşeţ nefiind obligat să recurgă la acest gest. Ar fi cazul ca Ruşeţ să îşi analizeze însă proprii oameni care vor o construcţie cu Manţog.

Militaru ameninţă cu demisia, pentru o candidatură la USL

Şi pe trendul “ne dăm demisiile de onoare” merge şi deputatul PDL, Constantin Severus Militaru, preşedinte al PDL Motru şi dublu ales în două consilii. Mai precis în Consiliul Judeţean şi în Consiliul Municipal Motru, funcţii pe care nu va putea să le onoreze având şi mandatul de deputat. Militaru are însă grijă să se laude că vrea să demisioneze din funcţia de preşedinte al PDL Motru, partidul situându-se aici pe locul 3 după PPDD, şi obţinând doar 4 mandate de consilieri municipali. De ce spune de fapt Militaru asta? Deoarece Militaru este conştient că rezultatul slab obţinut de PDL la Motru, sub comanda sa, nu îi va asigura locul de parlamentar în toamnă. Astfel, este mai mult decât previzibilă, o trecere a lui Militaru la USL, pentru a i se asigura Colegiul 4 de Deputaţi de la Motru. Militaru are grijă însă să îl îndemne şi pe Ruşeţ să îi urmeze exemplul, fără să explice şi motivul ascuns al “onoarei” cu care deputatul s-a întâlnit brusc. De altfel tot Manţog a avut grijă să prognozeze la una dintre ieşirile sale publice că PDL-ul nu va mai obţine niciun scaun de parlamentar la alegerile din toamnă. De unde siguranţa asta… ar trebui să se gândească doar Ion Ruşeţ.

Rezultate sub partid pentru Manţog, rezultate peste partid pentru Ruşeţ

În 2008, PDL-ul obţinea 22, 93% la alegerile locale pe judeţ, în timp ce candidatul PDL-ului la preşedinţia Consiliului Judeţean, Ionel Manţog a fost sub procentajul partidului, asta la preşedinţia Consiliului Judeţean. În 2012, PDL-ul are 16%,86% iar Ruşeţ are 16,97%, puţin peste media organizaţiei, partidul nemaifiind pe val sau la putere.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here