Paznicul ELCFU Motru care și-a cerut salariul șefilor Safety Security, luat cu salvarea din obiectiv

911

Vineri, la ora 21.20, o ambulanță de la Motru s-a deplasat la sediul ELCFU-UVA din localitate, unde un bărbat de 32 de ani acuza stări de rău. Acesta, agent de securitate al Safety, firmă din Caracal, a fost luat cu ambulanța și internat la scurt timp după ce i s-a acordat primul ajutor, la Spitalul Motru. Acesta a fost externat, sâmbătă, urmând să se prezinte pentru noi investigații, luni, la Neurologie. Salariatul a fost dat afară din obiectiv, vineri, la ora 16.00, de șeful de tură, după ce Gheorghe Blendea a avut curajul să-i spună acestuia că angajatorul îi datorează salariul pe luna mai, orele suplimentare și i-a reproșat că Safety a înregistrat contractul său de muncă abia în această lună.

Gheorghe Blendea, angajat al SC Safety Security SRL Caracal din 5 mai 2018, a fost scos din obiectiv, vineri, de către șeful său, care a chemat la fața locului polițiștii din Motru. Omul a pățit această rușine, deoarece a avut curajul să-și solicite salariul pe luna mai, deși a aflat recent că o lună de zile a muncit la negru, contractul său de muncă fiind înregistrat la ITM abia pe 2 iunie 2018. În replică paznicul a fost însă informat, printr-un SMS, că din 16 iunie își va face serviciul la Cariera Husnicioara, aflată la 40 de km de domiciliul salariatului. Omul a refuzat să se prezinte în noul obiectiv, motivând că are probleme de sănătate, acesta având o afecțiune gravă la unul din plămâni. Șeful său de obiectiv, același care conduce tura și patrula din ELCFU și din Cariera Lupoaia, acesta fiind cel care livrează și pizza la Pizzeria Elegance Motru(SRL-ul lui Cristea Fluerătoru), nu a stat însă la discuții, a chemat poliția și l-a scos, vineri, la ora 16.00, pe salariat din obiectiv, fără ca angajatul să primească ceva scris.

16 ore la muncă plus 15 ore la protest
Polițistul Daniel Roibu, potrivit paznicului, ar fi fost recompensat, sâmbătă, cu un grătar gratis, la iarbă verde, de la Cristea Fluerătoru. Agentul de securitate Blendea nu a părăsit însă unitatea, stând la poartă până aproape de ora 21.20, când i s-a făcut rău. Omul lucrase de joi de la orele 15.00 până vineri la ora 7.00. Blendea a mai stat însă la poartă încă o normă, până când a fost luat cu salvarea, pe fondul oboselii și a căldurii din acea zi. A fost externat din Spitalul Motru, după ce i s-au făcut injecții, un EKG, fiind îndrumat spre Neurologie. “O să dau angajatorul din Caracal în judecată pentru că mi-a înregistrat contractul de muncă mult mai târziu, muncind la negru o lună de zile, nu mi-a dat salariul la timp și și-a bătut joc de mine, nici măcar o adeverință de salariat nedorind să-mi elibereze la cerere. Am fost luat cu salvarea după ce mi s-a făcut rău, în timp ce personalul din poartă nu a schițat niciun gest de ajutorare la adresa mea. Este îngrijorător ceea ce se întâmplă și cer CEO să verifice cele întâmplate, deoarece eu am păzit un obiectiv strategic al unei firme de stat, crezând în corectitudinea unui angajator care nu s-a dovedit decât un țepar’’, a declarat Blendea.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here