Paul Anton, cedat dinamoviștilor

251

După ce încercările de vânzare au eșuat din diverse cauze, iar varianta prelungirii contractului cu Pandurii a picat și ea, clubul gorjean a acceptat ca Paul Anton să plece la Dinamo din această toamnă doar în baza păstrării coproprietății jucătorului.

Nu a fost să fie nici Steaua, nici vreo plecare în Rusia. Părea că nu va fi nici Dinamo, dar, presați și de timpul scurt rămas până la depunerea listelor cu cei 25 de jucători ce pot activa în acest tur de campionat pentru echipele din Liga 1, oficialii de la Pandurii, jucătorul, impresarul și cei de la Dinamo au găsit o cale de încheiere a ceea ce devenise un “conflict de muncă”. Paul Anton a evitat “transferul” la echipa a doua a Pandurilor, Pandurii scapă de plata salariului jucătorului pentru ultimul an de contract și speră să ia ceva din următorul transfer al fostului căpitan, iar Dinamo se alege cu un jucător care până nu demult bătea la porțile naționalei. La o primă vedere, toată lumea pare mulțumită, însă lucrurile nu sunt așa de simple, Pandurii pierzând dacă analizezi tot cazul și mai ales dacă jucătorul nu va fi transferat ulterior pe o sumă importantă.

Caz asemănător în trecut
Dacă acum conducerea Pandurilor se va lăuda cu rezolvarea acestei situații prin faptul că se va scăpa de plata salariului jucătorului, aceștia se vor afla pe o potecă deja bătută de vechea conducere, una pe care actualii șefi de la Pandurii au blamat-o mereu. În urmă cu câțiva ani, în 2010, Stanca, Păcurar și Martinovic erau trecuți din barca pandură în cea din Ghencea, iar Marin Condescu spunea că Pandurii i-a cedat gratis, doar ca să scape de niște salarii mari pe care clubul nu le-ar fi putut achita în liga a 2-a, acolo unde gorjenii retrogradaseră din punct de vedere sportiv. Bineînțeles, și atunci, ca și acum, declarația era greu de înghițit, mai ales că era vorba de jucători importanți, cu cotă bună, jucători care scoși la vânzare puteau aduce bani clubului. De altfel, în timp, Gigi Becali a și recunoscut că el a dat bani pe jucători și a și avansat unele sume, dar în conturile clubului nu s-a evidențiat nimic. Deși datele sunt ușor schimbate acum, plecarea gratis a lui Anton, doar în schimbul unei cote dintr-o vânzare ulterioară, nu pare o afacere prea bună pentru gorjeni.
Un plus pentru gorjeni în acest transfer ar putea fi înregimentarea unora dintre jucătorii de care Mircea Rednic nu mai are nevoie, la un moment dat speculându-se că la Târgu-Jiu ar putea ajunge doi jucători: olandezul van Haaren, oferit la un moment dat de impresari și Pandurilor înainte de a ajunge la Dinamo, și Ionuț Șerban.

S-a stricat axa Pandurii-Steaua
Dacă până acum Steaua a fost destinația generală pentru jucătorii emblematici pentru Pandurii în ultimii ani, această cale urmând-o în afara celor trei amintiți încadrându-se aici și Gabi Matei, Chiricheș, Pintilii sau Breeveld, Paul Anton a ales rivala clubului ce l-a ofertat în vară. Prin această mișcare, Dinamo își ia o mică revanșă după ce acum câțiva ani l-a pierdut pe Chiricheș, dorit și el în Ștefan cel Mare și chiar prezent la negocieri cu dinamoviștii. Ultimul transfer important făcut de Pandurii în „groapă” datează din decembrie 2006, când Vranjkovic fusese cedat dinamoviștilor pentru 400.000 de dolari plus împrumutul a doi jucători, Dedu și Ilie Iordache, și atunci, ca și acum, gorjenii păstrând un procent din drepturile asupra jucătorului, drepturi care mai târziu nu au mai valorat nimic, din păcate pentru Pandurii.

“Este un sfârşit de ciclu pentru jucător, care îşi dorea foarte mult o schimbare. Vom fi coproprietari asupra drepturilor federative şi consider că mutarea este benefică, atât pentru jucător, cât şi pentru club”, Narcis Răducan, președintele Pandurilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here