Patru fraţi din Runcu, lăsaţi singuri înainte de sărbători

225

Trei fete şi un băiat, cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani, din Runcu, au rămas singuri acasă înainte de sărbători. Mama lor este plecată la muncă în Spania, iar de o săptămână şi tatăl  a plecat peste hotare. O mătuşă s-a oferit să îi ia pe micuţi la ea acasă şi să îi îngrijească până la venirea mamei. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj monitorizează situaţia, luând cele mai bune decizii pentru minori.

Mai mulţi localnici din Runcu au fost sensibilizaţi de povestea celor patru fraţi care au rămas singuri acasă, în prag de sărbători. Ambii părinţi au plecat în străinătate, copiii fiind lăsaţi în casă. Oamenii cu suflet mare le-au dus mâncare micuţilor, ei fiind vizitaţi cel mai des de o mătuşă. De altfel, femeia se pare că doreşte să se ocupe de copii până al întoarcerea mamei.

DGASPC Gorj apără drepturile minorilor
Cazul celor patru fraţi a intrat şi în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Specialiştii instituţiei au mers în teren pentru a clarifica situaţia copiilor. „O echipă pluridisciplinară a DGASPC se deplasează la domiciliul copiilor pentru a evalua situaţia socio-familială a micuţilor şi pentru a clarifica situaţia juridică a lor. Se va analiza oportunitatea instituirii unei măsuri de protecţie în favoarea familiei extinse, dacă aceasta îşi va exprima acordul şi va demonstra că au condiţii materiale şi oferă garanţii morale pentru o dezvoltare normală a copiilor”, a declarat Corina Drăgan, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.
Micuţii nu vor să ajungă în plasament, după cum susţin vecinii care i-au vizitat. Nici mătuşa lor nu doreşte să piardă copiii, motiv pentru care ea vrea să se ocupe de ei până la revenirea mamei în ţară.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here