Patronii evazionişti, ţinte pentru inspectorii fiscali gorjeni

34

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj a efectuat în primele două săptămâni ale lunii februarie 32 de acţiuni de inspecţie fiscală şi 9 controale inopinate, încrucişate şi la faţa locului. De asemenea, au fost efectuate 16 inspecţii în vederea soluţionării deconturilor de taxă pe valoare adăugată cu opţiune de rambursare, fiind respinsă la rambursare taxa pe valoare adăugată în suma de 39.830 de lei.

Acţiunile de control ale inspectorilor fiscali au vizat verificarea legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale, corectitudinii şi exactităţii îndeplinirii obligaţilor fiscale de către contribuabili, precum şi prevenirea, descoperirea şi combaterea actelor şi faptelor care au ca efect evaziunea fiscală. “În urma acţiunilor de inspecţie fiscală au fost constatate sume suplimentare la bugetul general consolidat în valoare totală de 5.051.735 lei, fiind totodată aplicate 17 amenzi contravenţionale în valoare totală de 12.800 lei. Au fost dispuse de asemenea măsuri legale ce constau în instituirea sechestrelor asiguratorii în vederea recuperării sumelor datorate de către contribuabili”, a precizat Marin Ciumag, şeful AJFP Gorj.
Tot în urma acţiunilor de control, 3 contribuabili s-au ales cu sesizări penale privind încălcarea legislaţiei fiscale, prejudiciul estimat fiind în sumă de 15.299 de lei.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here