Patron cercetat pentru evaziune fiscală

167

Un bărbat în vârstă de 59 de ani, din satul Pocruia, administrator al unui cafe-bar şi magazin mixt din localitate, s-a ales cu dosar penal pentru evaziune fiscală. Asta după ce poliţiştii au descoperit că acesta nu a înregistrat în evidenţele financiar-contabile veniturile realizate în perioada aprilie-septembrie 2012.

În cursul zilei de 27 februarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Tismana au efectuat un control la sediul unei societăţi comerciale din localitate. Cu această ocazie, oamenii legii au descoperit că patronul acesteia, un bărbat în vârstă de 59 de ani, nu a înregistrat în evidenţele financiar-contabile ale societăţii venituri în cuantum de 45.000 lei, obţinute din vânzarea de băuturi alcoolice, răcoritoare, produse alimentare şi de panificaţie în perioada aprilie-septembrie 2012 la cafe-barul şi magazinul mixt din satul Pocruia.
„Cu ocazia verificărilor efectuate împreună cu comisari din cadrul Gărzii Financiare, au fost găsite documente şi înscrisuri extracontabile care au fost ridicate şi predate Gărzii Financiare – Secţia Gorj, în vederea stabilirii prejudiciului cauzat bugetului de stat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală”, a precizat George Neagoe, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.
R.L

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here