Pătrăşcoiu a rămas şi fără a doua firmă ce executa lucrările la staţia de epurare

754

Punerea în funcţiune a staţiei de epurare din strada Mărgăritarului din municipiul Târgu-Jiu are un nou termen, şi anume finalul acestui an. Conducerea Aparegio Gorj, beneficiarul dezvoltării celei mai moderne staţii de epurare din judeţul nostru, a întâmpinat numeroase dificultăţi în ultimii ani în implementarea proiectului “Reabilitare şi extindere a staţiei de epurare Târgu-Jiu”. Momentan lucrările sunt sistate din cauza rezilierii contractului cu firma contractantă.

Deşi investiţia de “Reabilitare şi extindere a staţiei de epurare Târgu-Jiu” trebuia să fie pusă pe picioare încă de acum câţiva ani, lucrările au fost amânate de la an la an. Beneficiarul proiectului, Aparegio Gorj, a avut mari probleme cu firmele contractante. Deşi lucrarea are o valoare de circa 17,5 milioane euro, firmele care s-au perindat în executarea investiţiei au dat bir cu fugiţii. Proiectul staţiei de epurare a fost început de un consorţiu format din societăţile Transim Grup Piteşti, SC Danex Consult SRL Bucureşti şi SC Iteragro SRL Bucureşti. Pentru că Transim Grup Piteşti a intrat în insolvenţă, Danex Consult SRL Bucureşti a preluat conducerea consorţiului şi a lucrat cu subcontractori pentru terminarea lucrărilor. Din păcate, acestea nu au fost duse la finalizare nici de Danex Consult, beneficiarul Aparegio Gorj fiind pus în situaţia de a rezilia contractul.
statie epurare“La staţia de epurare din municipiul Târgu-Jiu, în acest moment lucrările sunt sistate, deoarece Aparegio Gorj a reziliat contractul cu firma constructoare SC Danex Consult SRL întrucât nu şi-a îndeplinit clauzele contractuale. După întocmirea caietului de sarcini se va organiza o nouă licitaţie. Directorul Aparegio Gorj, Traian Pătrăşcoiu, a făcut numeroase demersuri la AM POS Mediu pentru ca societatea să primească finanţare în continuare pentru proiectul Extindere şi Reabilitare sisteme de apă şi apă uzată în judeţul Gorj care include şi modernizarea staţiei de epurare din Târgu-Jiu. Cererile de fazare şi de finanţare sunt declarate admisibile de Comisia Europeană. În concluzie, staţia de epurare ar urma să fie inaugurată până la finalul acestui an”, a declarat purtătorul de cuvânt al Aparegio Gorj, Nicoleta Văduva.

Se organizează o nouă licitaţie
O nouă licitaţie pentru contractarea lucrărilor, ce au mai rămas de executat la staţia de epurare, va fi organizată, cel mai probabil, săptămâna viitoare. Asigurări în acest sens au fost date de şeful Aparegio Gorj, Traian Pătrăşcoiu: “Contractul cu societatea Danex a fost reziliat la 30 decembrie 2015, motivul fiind că erau în întârziere cu lucrările. Contractantul de dinaintea acestuia a intrat în faliment, iar cu cea de-a doua societate ne-am văzut nevoiţi să reziliem contractul. Lucrările de executare la staţia de epurare sunt încheiate în proporţie de 96%. Noi am început demersurile pentru organizarea unei noi licitaţii care se va ţine cel mai probabil săptămâna viitoare. Avem finanţarea europeană asigurată până la 31 decembrie 2016, motiv pentru care noi spunem că vom termina lucrarea până la finalul anului curent. Practic, la staţia de epurare sunt două linii, cea a nămolului şi cea a apei. Cea a apei este deja în probă, însă cea a nămolului nu este finalizată”.
Staţia de epurare va trata apa uzată şi va deservi un număr de 107.000 de locuitori, atât din Târgu-Jiu, cât şi din cartierele componente ale municipiului.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here