Părerea lu’ Predo – Moţiunea de cenzură – calea ieşirii din marasm!

325

foto predo 2La Casa Poporului sau cum s-o mai numi – Palatul Poporului, al aleşilor neamului ori al adormiţilor pe bani mulţi – urma să se citească în plenul Parlamentului, care nu-i altceva decât un Cenaclu, de luni până joi, o operă colectivă cu trei moaşe – text ticluit de staff-urile PSD-PC şi PNL – botezată Moţiune de cenzură.

Management prost, abuziv, corupt!

Cum spuneam, operă amplă, cu trimitere la demiterea sau dărâmarea Guvernului Boc al V-lea. O adunătură de incompetenţi infatuaţi şi mincinoşi – în marea lor majoritate portocalii, după vorbă şi după port, acuzată cu temei de prăbuşirea economică a României. Datorată unui management prost, abuziv, adeseori curupt, ce a condus la grave convulsii sociale – proteste de stradă ale poliţiştilor, proteste spontane ale lucrătorilor Ministerului Finanţelor Publice ori ale profesorilor la sediul Ministerului Educaţiei, greve şi vizite cu portavoce şi ciomege la Palatul Victoria şi la Palatul din Dealul Cotrocenilor.

Taxe şi impozite fără număr!

Toate determinate de jaful banului public la drumul mare şi de jupuirea necontenită a populaţiei prin taxe şi impozite cu duiumul, de nu li se mai ştie numărul. Tăierile de salarii cu 25% ale bugetarilor nu până la 1 ianuarie 2011, cum promisese Boc-ul de serviciu, ci sine die, desele atentate la Legea pensiilor de stat, creşterea fără jenă a TVA-ului, de la 19% la 24%, scăparea din lesă a inflaţiei, care-a depăşit-o pe aceea a Greciei, căreia Coana Europă îi plânge pe umăr.

Iarnă grea, guvernare rea!

Ploile şi vântul îi îndoaie pe bieţii oameni necăjiţi. Urmează iarna care bate la uşă, anunţată ca iarnă grea, cu cheltuieli mari la încălzire şi energie sau combustibili pentru pungile din ce în ce mai goale. Cu creşterea preţurilor la alimentele de strictă necesitate. Că de medicamente şi spitalizări nici nu mai poate fi vorba, fiind cheltuieli peste puterea cetăţeanului de rând.

Iar anul viitor, pentru cine mai apucă să iasă din iarna asta grea, cu guvernare rea dacă nu pică Guvernul Boc al V-lea, poporul va continua să primească gratuit dispreţ peste măsură din partea Puterii portocalii, salarii reduse, pensii îngheţate, ajutoare sociale micşorate şi alte necazuri.

Guvern de criză şi alegeri anticipate

Opoziţia propune, după trecerea Moţiunii de cenzură, un Guvern de criză şi organizarea, în cel mult 7 luni, a alegerilor anticipate. PSD a oferit şi promis, încă de la Congresul extraordinar de sâmbăta trecută, 100 de măsuri anticriză. Ce-i drept, nimeni nu speră ca ele să fie duse la îndeplinire încă din prima zi de guvernare – PSD-PC, PNL şi UDMR -, fiind mai greu de realizat acum când ţara este într-un groaznic marasm. Dar cel puţin se va stopa criza şi situaţia nu se va înrăutăţi. Opoziţiei îi mai trebuiesc numai 25 de voturi spre a dărâma Guvernul Boc al V-lea, iar strângerea acestora de la pedeliştii dizidenţi ori de la minorităţile naţionale altele decât cea maghiară sunt perfect posibile.

Sinucigaşul Guvern Boc al V-lea, din Moţiune-n Moţiune!

E greu de crezut că năpârliţii de la UNPR nu vor vota pentru ciolanul cu care i-a ademenit PDL-ul. În fond, UNPR este copilul vitreg al portocaliilor, de care-a rămas legat ombilical. Monorităţile au mandatele de deputaţi asigurate de Constituţie şi mai sunt şi oportunişti. Cine ştie? Poate mai au şi conştiinţă, unii dintre ei. Cum ar fi Aurel Vainer, de-o pildă. La UDMR este cheia. Cu doar câteva zecimi peste pragul electoral, udemeriştii trebuie să-şi cântărească bine atitudinea. Altfel, UDMR riscă să-şi compromită şansele la alegerile parlamentare uninominale din 2012, dacă vor susţine până-n pânzele albe o guvernare portocalie, din ce în ce mai şubredă, care a eşuat lamentabil şi a adus la exasperare inclusiv electoratul maghiar de rând, sărac sau, oricum, nevoiaş nu ca multimilionarul în euro senatorul Atila Verestoly. Printr-o politică aberantă respinsă de 90% din populaţie! Pe 27 octombrie, moţiunea are şanse de izbândă. Iar dacă, prin absurd, datorită unor cozi de topor tot din PDL, care acum semnalizează stânga şi este posibil să trădeze intenţionat votând cu dreapta, ea nu va trece, nu-i totul pierdut! Inconştientul Guvern Boc al V-lea îşi va provoca singur o altă moţiune de cenzură dacă nu-şi retrage asumarea răspunderii pe Legea Educaţiei. Apoi, la fel, ar urma asumarea răspunderii pe Legea salarizării. Deci moţiunile sinucigaşului Guvern Boc al V-lea continuă

Numai România va îngheţa şi va flămânzi!

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here