Parc Aventura, “magnet” pentru turiștii din Rânca

3015

În vara anului trecut, la intrare în staţiunea Rânca, dinspre Novaci, se deschidea Parc Aventura. Fiind primul parc de aventură din această zonă, în scurt timp această locație a devenit principala atracție pentru turiștii din stațiune. Traseul de aventură are nouă ateliere în lungime totală de 98 metri, care se încheie cu o tiroliană de 70 metri.

Anul trecut, în vară, Parc Aventura Rânca şi-a deschis porţile pentru iubitorii de adrenalină. Parcul se întinde pe o suprafaţă de patru hectare, la dispoziţia celor dornici de mişcare fiind nouă ateliere. Traseul de tiroliene este compus din șase tiroliene în lungime de 240.
Parcul are patru supraveghetori, dintre care trei alpiniști utilitari atestați, care asigură buna desfăşurare a activităţilor de agrement şi intervin dacă apar probleme. De altfel, supraveghetorii însoțesc turiștii pe toată durata aventurii.

Aventură și adrenalină, la prețuri accesibile
Primul parc de aventură din Rânca constituie o puternică atracţie pentru turişti. Preţurile sunt accesibile: 20 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii. În acest sfârșit de săptămână, când a avut loc și festivalul ROckFest Transalpina, angajații Parcului Aventura au fost luați cu asalt de către iubitorii de adrenalină. Cu mic cu mare, turiștii au vrut să se bucure de mișcare într-un mod inedit. “A fost o experiență mai mult decât plăcută. A meritat! Chiar se simte aventura”, a declarat o tânără care s-a aventurat pe traseul de tiroliene.
Trebuie precizat faptul că toate echipamentele sunt omologate, inclusiv cablurile utilizate, astfel că cei care vor ajunge aici se vor bucura de adrenalină fără riscuri.
Parc Aventura Rânca este un proiect iniţiat de Dan Ghiţu, un alpinist cu experienţă. Acesta şi-a propus să vină cu o alternativă de petrecere a timpului liber, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here