Pănescu, supărat de închiderea Transalpinei

373

Oprirea circulației publice pe cea mai înaltă șosea din țară la începutul acestei săptămâni l-a nemulțumit pe președintele Asociației proprietarilor de cabane și pensiuni din Rânca, închiderea șoselei făcându-se în același timp cu cea a Transfăgărășanului. Constantin Pănescu spune că și el și alți cabanieri cred că turiștii mai puteau fi lăsați să circule pe Transalpina măcar și săptămâna aceasta, mai ales că vremea e mai bună decât în urmă cu o săptămână sau două. Închiderea circulației pe perioada sezonului rece a dus deja la scăderea considerabilă a numărului de turiști, cabanierii fiind acum în așteptarea zăpezilor care să îi aducă din nou pe oameni la Rânca.
“Noi primim telefoane de la grupuri care ar fi dorit să ajungă la noi, dar cărora trebuie să le spunem că drumul a fost deja închis. Vremea, așa cum vede toată lumea, e frumoasă, se mai putea circula măcar o săptămână pe Transalpina și considerăm că nu era nevoie să se oprească circulația de acum. Stațiunea este pustie de când s-au pus din nou barierele pentru că lumea a aflat că nu mai are acces pe acest drum și atunci suntem din nou ocoliți. Din păcate pentru noi, restricțiile sunt doar pentru Rânca, pentru că pe Obârșia Lotrului spre Voineasa sau Petroșani se circulă, iar turiștii în loc să vină la noi se duc în acele zone. Cred că cei de la Drumurile Naționale puteau fi mai îngăduitori și mai puteau amâna o săptămână măcar aplicarea acestei decizii”, spune Pănescu.
Șeful Secției Drumurilor Naționale Gorj, Ion Tudor, declară că regimul legal de funcționare a acestui drum impune închiderea acestuia la 1 noiembrie, așa cum s-a întâmplat și în cazul Transfăgărășanului. Ambele șosele au același regim și, conform normativelor în vigoare, la începutul penultimei luni din an acestea sunt închise pe perioada sezonului rece, deschiderea fiind programată pentru ultima zi a lui martie, dacă permit, evident, condițiile meteo. “Drumurile Naționale nu îl au ca șef pe Pănescu, din câte știu eu, ci pe Narcis Neaga. Dumnealui este directorul Companiei și cel care știe cel mai bine cum trebuie aplicate normativele. Și așa CNADNR a manifestat deschidere față de turiști și operatorii din zona Rânca amânând cu o zi închiderea Transalpinei. Vă reamintesc faptul că nu am închis circulația pe 1, ci pe 2 noiembrie, tocmai pentru a permite turiștilor aflați week-end-ul trecut la Rânca să poată să tranziteze zona. Din câte știu, l-au cam ocolit pe domnul Pănescu și probabil de aici supărarea dumnealui. Alți proprietari de cabane și pensiuni cu care am discutat nu au aceeași părere, iar ceea ce spune domnul Pănescu e treaba sa. Noi știm ce riscuri ne-am asumat și ce eforturi uriașe s-au făcut de către companie pentru ca în vară să permit turiștilor să circule în condiții de siguranță, lucruri care se pare că au fost deja uitate”, a menționat Ion Tudor.
Gelu Ionescu

2 COMENTARII

  1. Bai Tudore tot ce-ai invatat la prima ta scoala faci ,auzi : unii pot sa circule pe un sens, daca ai ARO si esti cioban sau daca ai vre-un camion sau TIR cu lemne daca esti la obste. Aveti si vreo preferinta de obste d-le Tudor sau circula la mica intelegere, posibil o zi da una nu in functie de cate hectare v-au cedat voua celor de la drumuri pentru constructia acestui drum DN 67 C de catre obsti sau alti propietari de munti, drum pe care il inchideti si deschideti dupa bunul plac parca ar fi al vostru. De asemenea te vaiti ca o femeie gravida Tudore ca ai facut eforturi mari pentru aceasta Transalpina ca si cum ai facut ceva cu banii tai luati din banca si acum ai rate ca cei din zona de 3-400 de milioane vechi/luna. Atunci ai vedea si ai intelege pe cei care au investit mai ales in Ranca ,dar de unde nui nici Dumnezeu nu cere.

  2. Tudore sa sti ca are dreptate Panescu in legatura cu inchiderea Transalpinei deoarece intr-un interviu dat in Gorjeanul in data de 15 septembrie spuneai ca Transalpina va ramane deschisa pana conditiile meteorologice vor permite a se circula bine sau va ninge. Deci Tudore iti cam dai cu stangu-n dreptu si nu este frumos sa minti ca tu nu esti politician sa promiti si sa nu faci, dar uitasem ca si tu ai o scoala care te-a invatat sa dezbini, sa minti, sa dezimformezi precum si aia cu plecatu din asociatie a membrilor. Probabil te referi la cei 2 membri ai comunitatii care sunt consilierii tai pe zona, din care unul si membru in asociatie, dar n-a facut cerere sa se retraga, dar….pentru viitor ar fi bine sa te sfatuiesti cu ai tai de aici ( prefect, pres. cons. judetean, primar Novaci si Baia de Fier,cu obstile si chiar cu cei mai afectati de inchiderea drumului ( asociatia) cei din Ranca. Ai multe de invatat Tudore intr-o democratie nu hotarasti singur (sa nu dai vina pe Neaga) ca nu ti-a zis el, dar asa esti tu facut din……stramba. Asta duce tot spre abuz, sau nu ai cuvant .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here