Pandurii va evolua în Cupă cu echipa a doua!

466

Deşi este considerată “Competiţia Surprizelor”, Cupa României are o favorită certă în meciul de astăzi de la Ovidiu. Trupa lui Grigoraş s-a deplasat, la prima vedere, doar pentru a face figuraţie, deşi în fotbal s-au văzut multe. Oficialii Pandurilor au declarat că vor respecta întrecerea sportivă în ciuda situaţiei de la echipă, dar la malul mării a fost trimisă trupa secundă. Piţian, Trifu, Trocan sau Pirtea sunt singurii fotbalişti care au mai avut legătură cu echipa mare, şi se pare că aceştia vor fi conduşi de “secundul” Marian Dinu. Andrei Piţian, cel mai experimentat dintre ei, şi probabil căpitanul echipei în jocul din optimile Cupei, a declarat că Pandurii nu se gândeşte la rezultat. “Am plecat numai jucători tineri, pot să spun că sunt cel mai experimentat din echipa care va juca la Viitorul. Sunt numai eu şi Trifu, dintre cei care am jucat mai mult în acest sezon, restul sunt fotbalişti care au evoluat până acum numai la echipa a doua. Ţinând cont de formula în care mergem, cred că va fi mai puţin important rezultatul. Mai importantă pentru noi este maniera în care vom juca şi atitudinea pe care o vom avea. Nu avem nimic de pierdut în acest meci. Dacă vom face o figură frumoasă, un joc bun, cred că vom avea de câştigat. Sper să se întâmple acest lucru”.
“Răpuşi” de o răceală puternică săptămâna trecută, mai mulţi panduri se pare că vor fi odihniţi pentru jocul de duminică din campionat. “Din câte ştiu eu se pune foarte mult accent pe meciul cu ASA Tg-Mureş, probabil s-a dorit să fie menajaţi anumiţi jucători. Cu siguranţă unii dintre noi care merg acum la Ovidiu, vor merge şi la Tg-Mureş pentru a face parte din lot sau poate chiar pentru a juca. Cred că în momentul de faţă primează meciul din campionat pentru toată lumea, şi mai puţin Cupa”, a spus Piţian.pitian_ins

Fără medic la Constanţa!
Fundaşul central regretă că echipa sa nu este în stare să se bată pentru acest trofeu şi a făcut o dezvăluire şocantă dacă ne gândim că Pandurii este totuşi un club profesionist. “Pentru mine e foarte dureroasă, în general, situaţia de la club, ca şi debandada care este. Nu avem nici doctor cu noi în deplasarea asta. Dacă, Doamne fereşte, păţeşte cineva ceva, ce se întâmplă? Mă doare inclusiv faptul că nu putem alinia toată echipa. Cupa, în momentul de faţă, se pare că nu este un obiectiv important, aşa că toate energiile se canalizează pe meciul din campionat cu Tg-Mureş, care într-adevăr este mai important, având în vedere situaţia”.

Incertitudinea, o stare de spirit
La Pandurii nu se ştiu prea multe despre viitor, iar discuţiile despre salvarea clubului s-ar putea să aibă vreo noimă dacă finanţarea sportului va fi reluată de către Complexul Energetic Oltenia. “Aştept să treacă şi săptămâna aceasta cu nerăbdare şi să văd cu exactitate ce se va întâmpla aici. Nu am mai avut discuţii concrete cu conducerea. Au fost doar nişte garanţii verbale, să zic aşa, că săptămâna aceasta, sau cel târziu până pe 20 decembrie, vom mai primi ceva bani, dar prea multe nu ştiu. N-am avut discuţii nici în ceea ce priveşte viitorul echipei, nu ştim absolut nimic. Totul e în ceaţă şi, din păcate, cu cât trece timpul cu atât speranţele sunt din ce în ce mai mici să aibă un viitor frumos echipa asta. E dureros, pentru că acum câteva luni ne băteam la titlu şi aveam o echipă foarte bună, iar acum să fim aproape de faliment… E foarte dureros, mai ales pentru cei care suntem de aici şi am sperat să jucăm într-o bună zi pe un stadion modern la noi în oraş”, a spus Piţan.

Viitorul, pe cai mari
Echipa lui Gheorghe Hagi, oponenta Pandurilor de astăzi, este liderul neaşteptat al campionatului. Viitorul trece printr-o perioadă extrem de fastă, iar exprimarea din teren a fotbaliştilor i-a dat încredere “Regelui”. “Am muncit mult, chiar dacă în iarnă am schimbat o echipă întreagă. Așa facem în fiecare an, dar se vede că lucrăm foarte mult cu mingea, jucătorii s-au adaptat. Echipa arată bine, avem tineri, opt jucători din Academie au intrat în meciul cu Craiova, la fel în cel de la Chiajna. E momentul nostru, noi nu avem presiune, alte echipe sunt obișnuite să câștige campionatul”, a spus Hagi. De altfel, declaraţiile sale au fost întărite de antrenorul lui Zenit St Petersburg, Mircea Lucescu. “Ar fi un lucru extraordinar şi ar merita să obţină titlul pentru că investeşte de foarte mult timp în fotbal. Sunt vreo 5-6 ani. E o creştere normală. Din momentul în care va obţine şi titul, altfel va fi văzută şi echipa, şi toată munca pe care a depus-o el acolo. Titlurile sunt foarte importante”, a spus “Il Luce”. Meciul dintre Viitorul şi Pandurii va avea loc de la ora 17.30.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here