Pandurii, ultimele zile de vacanță

292

Vacanța Pandurilor se apropie de final, doar acest weekend va mai fi liber pentru jucătorii lui Petre Grigoraș, de luni fiind așteptați la antrenamente la Târgu Jiu.

La doar câteva zile de la începerea Campionatului Mondial din Brazilia, jucătorii Pandurilor vor lăsa și ei în spate vacanța și vor relua pregătirile pentru un nou sezon în Liga 1. Duminică seara sunt așteptați la Târgu Jiu majoritatea jucătorilor, antrenorul Petre Grigoraș ținând ca niciunul dintre aceștia să nu fie absent la primul antrenament, programat pentru ziua de luni. Programul Pandurilor va continua cu vizita medicală, care este programată pentru 17 şi 18 iunie la Craiova. Joi și vineri vor fi programate antrenamente și teste la Târgu Jiu, apoi jucătorii se vor pregăti pentru plecarea în primul cantonament al verii, cel de la Sibiu, unde se va pleca pe 23 iunie. După stagiul de pregătire de la Sibiu, cu antrenamente ce se vor desfășura pe terenurile din Cisnădie, pe 5 și 6 iulie jucătorii lui Grigoraș vor avea din nou un weekend liber, înainte de plecarea spre Austria. Stagiul austriac, programat între 7 și 19 iulie, va conţine şi o serie de cinci meciuri de pregătire. După revenirea de la Viena, pandurii lui Grigoraș vor mai avea la dispoziție mai puțin de o săptămână pentru pregătirea primului joc oficial din sezonul 2014-2015, Liga Profesionistă de Fotbal anunțând data de 25 iulie ca dată a startului noii ediții de campionat a Ligii 1.

Revine și Predescu
Accidentat în urmă cu aproape un an, Cornel Predescu va relua pregătirile alături de echipă începând din această vară. Predescu s-a accidentat grav la genunchi în ultimul meci de pregătire din vara trecută, s-a operat și părea să fie apt pentru returul campionatului trecut, numai că s-a trezit cu o nouă problemă și o nouă operație l-a obligat la alte șase luni de pauză forțată. „Din câte am înțeles, Predescu este acum apt și va fi prezent la antrenamentele echipei. Sperăm ca el să revină la nivelul pe care l-a arătat înainte de accidentare pentru că este un jucător care ar putea ajuta mult echipa la mijlocul terenului”, a declarat președintele Pandurilor, Mihai Prunariu. Acesta este convins că și Doru Bratu va trece mai repede decât se aștepta toată lumea peste problema la spate cu care s-a ales după accidentul auto avut în finalul sezonului trecut: „Eu cred că și pe Bratu ne vom putea baza foarte curând. Încă nu este refăcut, dar nu este ceva atât de grav și este foarte posibil ca el să reintre în programul echipei în această vară”, a mai spus Prunariu.

Obiectiv 1-6
Chiar dacă nu s-au făcut încă transferuri și nici nu se întrevede ceva spectaculos în perioada imediat următoare la nivel de lot pentru Petre Grigoraș, conducerea a stabilit deja obiectivul echipei pentru noul sezon. Dacă în 2013-2014 a terminat pe locul 7 în Liga 1, Pandurii va trebui să facă mai mult în noua ediție de campionat, asta pentru că noul obiectiv este acela de a termina între primele șase. Cum din ultimul clasament al Ligii 1 dispare FC Vaslui, pentru a-și îndeplini la limită obiectivul, pandurii lui Grigoraș trebuie să nu fie întrecută de niciuna dintre echipele care au terminat sub ei în campionatul trecut, iar la cum evoluează acum lucrurile, sau mai bine spus cum involuează, pentru că fotbalul românesc se află într-o evidentă criză, nu pare deloc imposibil, chiar dacă nici la echipa gorjeană nu vor fi investiții majore în jucători.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here