Pandurii trebuie să vândă pentru a-și completa bugetul / Narcis Răducan: “Minim un milion euro pe sezon”

280

În condițiile în care finanțarea CEO nu este sigură la Pandurii, clubul gorjean se vede obligat să își construiască un buget, iar pe lângă banii din drepturile TV și cei pe care speră să-i obțină din participarea în Europa League, o altă sursă de venituri trebuie să fie vânzarea de jucători.

Cel mai tentant jucător din lotul Pandurilor pare a fi Ioan Hora, jucător care a făcut un sezon extraordinar în tricoul echipei gorjene și pe care aceasta ar putea obține un profit frumușel. De altfel, președintele Pandurilor crede și el că Hora este principala marfă de expus în această vară în vitrina echipei gorjene: “Eu cred că Hora trebuie să plece. Cred că ne vom despărţi în vară de Hora. Au fost discuţii şi chiar o ofertă scrisă”, a declarat Narcis Răducan. Acesta spune că jucătorul, care a avut ofertă și în iarnă, și-a făcut datoria față de club, iar el are o promisiune făcută jucătorului, așa că, în cazul în care toată lumea va obține ceea ce-și dorește, plecarea lui Hora este o soluție bună pentru fiecare parte: “Împreună cu el am decis să nu ne despărţim până la vară, şi pentru el era o oportunitate să câştige titlul de golgheter, să se bată la cupele europene şi în condiţiile în care a avut acest ritm de goluri să ajungă la naţională. Promisiunea mea spre el e că va beneficia de înţelegere şi să plece”, a mai spus președintele gorjenilor.

Afacerea Hora
Pandurii a făcut, în timp, mai multe afaceri bune cu jucătorii. Djakpa, Maxim sau Vlad sunt doar câteva din numele jucătorilor care, veniți gratis sau pe foarte puțini bani la echipa gorjeană, au plecat pe sume mari de bani. Aceeași rețetă pare să o aplice Pandurii și în cazul lui Hora: “A venit gratis, cred că vom lua câteva sute de mii de euro, poate un milion. Trebuie lăsat pentru că a prins vârful de formă al carierei. I-am spus că-l voi lăsa să plece, vom fi realişti, nu vom cere 20 milioane euro”, a declarat Narcis Răducan. În mod normal, un jucător care ar putea și în vară golgheterul campionatului, dar și prezent în lotul României la Campionatul European ar trebui să valoreze mai mult de un milion euro, însă este destul de greu să vinzi la un preț ridicat atunci când toată lumea știe că ai probleme financiare. De altfel, Pandurii a vândut în toamnă pe cel de-al doilea marcator al campionatului intern din sezonul precedent, pe Mihai Roman, iar oferta nu a fost nici atunci prea mare, olandezii de la NEC Nijmegen punând pe masă doar 350.000 euro, sumă acceptată până la urmă de conducerea gorjeană. Vorbind despre prețul de plecare a negocierilor pentru Hora, președintele Pandurilor s-a ferit a da o sumă, însă a făcut o comparație cu al doilea marcator din Liga 1 și doleanțele celor de la Astra cu privire la o posibilă plecare a lui Alibec: “Dacă Astra cere pe Alibec două milioane euro, noi de ce să nu cerem o anumită sumă de bani pe Hora?”, a mai declarat președintele echipei târgujiene.

O ofertă și mai multe discuții
Deși s-a vorbit mult și despre posibila înregimentare a lui Hora la Steaua, echipă la care Pandurii a dat mulți jucători în ultimii ani și îi amintim aici doar pe Chiricheș, Pintilii sau Momcilovic, președintele Pandurilor spune că nu a existat nicio ofertă de la echipele românești: “Doar din străinătate au fost discuţii, nimic din ţară. E greu ca un club din România să-l ia”, a afirmat Răducan. Acesta a confirmat interesul leșilor de la Lech Poznan, dar a ținut să precizeze că s-au purtat discuții cu reprezentanți ai mai multor cluburi europene și nu numai: “Este un interes din partea lui Lech Poznan, dar nu este singura. A fost monitorizat de echipe din Turcia, liga a doua germană, din spaţiul arab. Trebuie să fie o ofertă care să mulţumească pe toată lumea. Şi cei de la Steaua Roşie Belgrad au venit să-l vadă”, a mai declarat Narcis Răducan.
Pe lista celor de la Lech Poznan pare a fi și Mihai Răduț, jucător aflat la final de contract, despre care s-a spus că deja ar fi semnat o înțelegere cu echipa poloneză, însă președintele Pandurilor spune că Răduț nu ar fi semnat încă niciun contract.

narcis 27“În planul pe care l-am elaborat, presupune atragere de fonduri şi din vânzarea de jucători. Până la urmă e fişa postului. Am fixat un target de minim un milion euro pe sezon. Este o sumă bună pentru fotbalul românesc, un target pe care îl voi atinge. Am vândut de 600 mii euro, Momcilovic şi Roman”, Narcis Răducan, președinte Pandurii Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here