Pandurii și-a prezentat noutățile din lot

293

Cu câteva zile înaintea primului joc din noua stagiune, Pandurii și-a prezentat noutățile din lotul lui Edi Iordănescu. Președintele Narcis Răducan a precizat că lista nu este închisă, că încă mai pot veni jucători, la fel de bine cum mai pot și pleca.

Președintele Pandurilor a susținut, ieri, o conferință de presă în care a ținut să-i prezinte pe jucătorii veniți sau reveniți la echipa gorjeană în această vară la Târgu-Jiu. Nu mai puțin de opt jucători i-au fost alături lui Narcis Răducan, dintre ei lipsind însă brazilianul Wellington, cel care încă nu a ajuns la Târgu-Jiu, după ce soția sa a avut probleme la naștere și noul jucător al Pandurilor a fost nevoit să meargă de urgență acasă, în Brazilia. De atunci a trecut totuși destul timp, iar atacantul ar trebui să revină la echipă pentru a se reintegra grupului după ce a participat doar la o parte din antrenamentele din Olanda.
Cei opt jucători prezentați au fost David Lazar și Alexandru Ciucur, ambii reveniți la Pandurii după împrumuturile de la FC Botoșani și CSMS Iași, Alexandru Dan – cu un contract nou semnat cu Pandurii după ce anul trecut se transferase de la echipa gorjeană la Rapid, Valentin Munteanu – jucător transferat în iarnă, dar care abia acum a ajuns la Târgu-Jiu, în retur fiind împrumutat la Academica Pitești, Ioan Adrian Hora – venit de la ASA Târgu Mureș, Abdelaziz Khalouta – jucător venit din liga a doua olandeză, de la VVV Venlo, Vasco Fernandes – ultima dată în lotul celor de la Aris Salonic și Ezequiel Filippetto – un fundaș central argentinian adus din Bolivia, de la Universitario.

David Lazar portar, 23 de ani, 1,84 m
Naționalitate: român
Număr pe tricou: 1
“Mă bucur că am revenit la echipă. Lupta pentru titularizare o să fie foarte grea mai ales că «Mingo» și Stanca sunt doi portari cu experiență. Dar și eu am atuurile mele și mă voi lupta pentru postul de titular. Antrenorul o să decidă cine va juca. Cine va fi în cea mai bună formă acela va apăra. Noi vrem să ne îndeplinim obiectivul, indiferent cine va fi în poartă vrem victorii. Obiectivul meu următor e să joc în Europa League.”

Alexandru Ciucur mijlocaș dreapta, 25 de ani, 1,78 m
Naționalitate: român
Număr pe tricou: 11
“A fost un șoc să fiu lăsat să plec, nu mă așteptam să plec după un sezon bun. Dar a fost alegerea mea, am făcut un sezon bun la Iași, iar acum mă bucur că am revenit aici unde am găsit un grup bun, unit, o familie frumoasă. Vreau să avem rezultate în acest sezon. Vreau să ne calificăm în Europa, a fost frumos acolo și vrem să revenim în competiția europeană. Experiența de la Iași m-a ajutat mult. Simt asta. Nu-l știam personal pe Edi Iordănescu, mă bucur că l-am întâlnit. Mă bucur că am onoarea să lucrez cu el.”

Valentin Munteanu mijlocaș dreapta, 25 de ani, 1,74 m
Naționalitate: român
Număr pe tricou: 5
“Mister are încredere în mine, mă cunoaște de ceva timp, știe ce pot. M-am pregătit bine, și poate asta a dus la marcarea golurilor. Îmi place să marchez, e ceva ce orice jucător își dorește. Așa a fost să fie să nu am ocazia de-a debuta în Liga 1 mai devreme. Nu este destul de târziu, au fost unii jucători care au debutat mai târziu și au ajuns repede la echipa națională. Știam de atmosfera de la echipă, m-am integrat foarte repede, am fost primit foarte bine.”

Vasco Fernandes fundaș central, 28 de ani, 1,81 m
Naționalitate: portughez
Număr pe tricou: 2
“Este o bună experiență pentru mine, am evoluat anterior în Spania, în Portugalia, în prima ligă din Grecia. Sper să ajut Pandurii să câștige meciuri și să-și atingă obiectivele în acest sezon. În primul rând, am ales Pandurii pentru că este un club serios. Am discutat cu multe persoane și toți mi-au spus doar lucruri bune despre acest club. Am întâlnit oameni serioși și un antrenor foarte bun. În urmă cu doi ani, acest club juca în Europa League, iar acest lucru reprezintă o mare oportunitate pentru mine.”

echipamentIoan Hora aripă dreapta, 26 de ani, 1,81 m
Naționalitate: român
Număr pe tricou: 9
“Sper să fie un pas important pentru mine, cât și pentru Pandurii. Locul echipei nu e unde a fost sezonul trecut, puteau mult mai mult. Vreau să terminăm în primele 6 așa cum ne-am propus. Împreună putem duce din nou Pandurii într-o cupă europeană și, de ce nu, să câștigăm un trofeu. Îmi doresc să înscriu, dar pe primul plan este să reușim ca și echipă. Și anul trecut Pandurii a fost o echipă care a jucat foarte ofensiv.”

Ezequiel Filippetto fundaș central și fundaș dreapta, 27 de ani, 1,81 m
Naționalitate: argentinian cu pașaport italian
Număr pe tricou: 3
“Cred că Pandurii este un club interesant, m-au tratat foarte bine, sunt foarte încântat de preşedinte, de staff-ul tehnic. Am întâlnit un grup de colegi foarte buni, un grup foarte unit. Liga I din România este o ligă foarte interesantă, competitivă din punct de vedere al jocului.”

Abdelaziz Khalouta Aripă dreapta/stânga, al doilea vârf, 25 de ani, 1,85 m
Naționalitate: marocan cu pașaport olandez
Număr pe tricou: 2
“Este o oportunitate pentru mine. Pentru mine totul este nou aici, echipă nouă, colegi noi, o țară nouă, dar eu consider că este un mare pas înainte pentru mine. Voi munci din greu să fiu un jucător bun în România, îmi doresc, sper să fiu cel mai bun. Mi s-a spus că este o oportunitate pentru mine. Mai întâi să fac pasul spre o echipă de primă ligă, aici în România, apoi posibilitatea de a juca în Europa League. Visul meu, de a juca în competițiile europene. Punctul meu forte poate fi jocul aerian, am marcat foarte multe goluri cu capul.”

Alexandru Dan mijlocaș defensiv, 21 de ani, 1,80 m
Naționalitate: român
Număr pe tricou: 16
“Am revenit cu mult mai multă experiență aici. Sper să fiu pregătit. Sunt ușor accidentat, sper să revin cât mai repede și să ajut echipa. Vreau să văd Pandurii sus în clasament. Avem echipă bună cu jucători valoroși, locul nostru este sus în clasament.”
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here