Pandurii, prea necopţi pentru lider

567

Elevii lui Adrian Bogoi nu au putut furniza o nouă surpriză în jocul de sâmbătă, şi au pierdut confruntarea cu Academica Clinceni, scor 0-2. Pe o ploaie măruntă, oaspeţii au dat impresia că au forţat exact cât le era necesar pentru a se desprinde şi au bifat un nou succes care îi duce aproape de prima ligă. De partea cealaltă, cu o singură victorie în 2019, Pandurii rămâne la patru puncte de retrogradare. Golurile oaspeţilor au fost semnate de Robert Ion (`23) şi Vasile Olariu (`52). Gorjenii au ameninţat rar poarta adversă, Blejdea (`31) şi Brânzan (`59) având cele mai mari şanse de a înscrie. Pe final, Kim putea reduce din handicap, dar jucătorul gazdelor a lovit greşit mingea cu capul dintr-o poziţie bună (`85).

Bogoi: ,,Diferenţa s-a făcut la două-trei faze”
Antrenorul Pandurilor, Adrian Bogoi, a admis, la finalul confruntării, că echipa mai experimentată s-a impus. În ciuda eşecului, tehnicianul gazdelor a declarat că urmează o perioadă în care fotbaliştii săi ar putea aduna mai multe puncte.
,,Fotbalul se joacă foarte bine şi pe ploaie. A fost un meci echilibrat, a cărui soartă s-a decis practic la două faze, fundaşii noştri le-au interpretat într-un fel, atacanţii adverşi în alt fel. Ei au rezolvat acţiunea de atac, noi am luat mingea din poartă. Diferenţa s-a făcut în careu, la două-trei faze, în rest meciul a fost echilibrat. Nu ne interesează celelalte rezultate, noi ne vedem de treaba noastră. Avem meci săptămâna viitoare la Snagov, apoi avem în patru etape, trei meciuri acasă, şi sperăm să câştigăm cât mai multe puncte. După aceste jocuri vom face şi calculele de rigoare”, a declarat antrenorul. Bogoi a mai spus că Pandurii trebuie să evolueze cu încredere în următoarele meciuri, iar defensiva rămâne punctul nevralgic al echipei. ,,Meciul de astăzi a fost echilibrat, dar, desigur, ne trebuie multe alte lucruri ca să obţinem şi puncte şi victorii. Sperăm să obţinem succese în rundele viitoare, mergem cu încredere, pentru că astăzi, dacă aveam puţin mai multă încredere puteam să obţinem un rezultat favorabil. Din păcate, la noi este o lipsă de experienţă şi maturitate, mai ales în zona fundaşilor, plus celelalte lucruri pe faza noastră de atac. Noi avem mulţi jucători sub 21 de ani, ei au foarte mulţi jucători maturi care fac diferenţă. Academica Clinceni joacă foarte bine şi cred că este meritat pe acest loc. Desigur, nu s-a terminat campionatul. Sunt multe etape şi se poate întâmpla orice”, a mai spus Bogoi.

Poenaru: ,,Pandurii au şanse mari să rămână în Liga a doua”
Tehnicianul oaspeţilor, Ilie Poenaru, a declarat că victoria Clinceniului la Târgu-Jiu a fost una normală, iar trupa ilfoveană este principala favorită la promovare. ,,Eu zic că ne merităm locul de lider, pentru că jucăm fotbal, câştigăm meciurile de o manieră categorică, creştem de la joc la joc, evoluăm foarte bine şi reuşim să nu primim gol de cinci etape. Este un lucru foarte important şi pentru asta vreau să-i felicit pe băieţi pentru tot ceea ce fac şi tot ce realizează. Diferenţa s-a făcut din punct de vedere tehnic şi tactic, noi ştiam cam ce fac ei şi i-am blocat acolo unde trebuia să-i blocăm. Când am avut posesia am jucat foarte repede, în spatele liniei lor de pressing, ne-am dezvoltat foarte bine şi avem nişte jucători cu experienţă care ştiu ce să facă şi să gestioneze momentele mai grele ale echipei. Deci, diferenţa s-a făcut şi la experienţă, şi la atitudine, şi la jocul rapid pe care noi îl prestăm. Suntem favoriţi la promovare, dar trebuie să rămânem modeşti, mai sunt 8 etape de jucat, nu ne uităm la clasament şi ne propunem să câştigăm fiecare meci în parte”, a spus a antrenorul vizitatorilor.Poenaru a avut cuvinte de laudă şi pentru echipa noastră, despre care a spus că se va menţine în liga secundă. ,,Pandurii au şanse mari să rămână în Liga a doua. Sunt o echipă bună, tânără, cu un antrenor bun. O echipă agresivă, care pierde greu. Fiecare are şansa lui, dar din echipele pe care le-am întâlnit, ei sunt mult mai bine faţă de echipele din partea a doua a clasamentului”, a afirmat antrenorul ilfovenilor.

PANDURII TÂRGU JIU – ACADEMICA CLINCENI: 0-2 (0-1)
Pandurii: Mih. Cotolan – Brînzan (cpt.), Rob. Bratu, Oiţă, Al. Vasilescu – Raiciu, Trancă, Vodă (`72, Nic. Cotolan) – P. Popescu (`54, Tudoran), Dodoi, Blejdea (`64 Du-Ho Kim). Rezerve neutilizate: Al. Costache – Dănescu, D. Ciobanu, Rob. Gheorghe. Antrenor: Adrian Bogoi.
Clinceni: Ureche – Fl. Achim, Andr. Răuţă, Patriche (cpt.), Mih. Dobrescu – Şut, Bg. Barbu – P. Pârvulescu (`62, Horşia), Vas. Olariu ( `83, Găină), Rob. Ion (`75, Nicola) – Al. Buziuc. Rezerve neutilizate: Oct. Vâlceanu – Mitrov, Paţurcă, Gliga. Antrenor: Ilie Poenaru.
Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenţi: Ferencz Tunyogi (Zalău) şi Călin Cimponeriu (Lugoj).
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here