Pandurii nu concepe să piardă puncte în fața Concordiei / Va fi concordie doar la victorie!

313

După ce și-a făcut norma de puncte cu Petrolul, Pandurii vrea să-și treacă în cont trei puncte și din confruntarea cu Concordia, o altă echipă aflată în suferință. Un nou succes gorjean ar duce trupa lui Edi Iordănescu la doar un pas de play-off.

Edi Iordănescu își va ispăși și cea de-a doua etapă de suspendare tot la un meci pe teren propriu și tot în fața unei echipe aflată cu cuțitul la os, precum a fost și Petrolul. Tehnicianul Pandurilor, după ce a văzut două fețe ale echipei sale la partida cu ploieștenii, știe că și contra Concordiei, Pandurii va avea viață grea dacă jucătorii nu vor fi concentrați pe întreg parcursul meciului: “Nu mai sunt meciuri ușoare sau câștigate dinainte. Nu mai sunt jocuri cu favorită certă, am văzut în ultima etapă ce rezultate au fost, Astra a fost condusă până în ultimele momente și a revenit pe final dintr-un penalti. Putea să fie un rezultat la care mulți nu ne așteptam. Orice este posibil”, avertizează Edi Iordănescu. Precauția pare să fie cuvântul de ordine în tabăra gorjeană, una pe care Edi Iordănescu vrea să o ducă la finele partidei cu Concordia la cota 36: “Trebuie să fim mereu precauți, să analizăm bine adversarul, să-l cunoaștem, să-l înțelegem, să-i identificăm particularitățile de joc, să încercăm să speculăm punctele lor mai slabe și să ne luăm măsuri unde trebuie. Obiectivul clar este victoria, vrem să înlănțuim victorii, ne mai dorim trei puncte care să ne ducă la cota 36 și încă un pas spre realizarea obiectivului”.

Probleme de lot
Nici la meciul cu Concordia, Edi Iordănescu nu va putea folosi cel mai bun unsprezece. Doar Mihai Răduț dintre absenții partidei cu Petrolul va reveni pe teren. “Avem multe probleme, sunt 5-6 jucători care acuză probleme serioase. Mrzljak, Wellington, Nicoară sau Erico au probleme, dar mai sunt și alți jucători cu ceva probleme minore”, a anunțat antrenorul Pandurilor, și el absent de pe bancă la acest meci. Iordănescu junior știe că fiecare jucător va fi extrem de important în finalul stagiunii, când se vor da cele mai dure lupte pentru locurile de play-off și pentru punctele care ar putea constitui un avantaj pentru bătălia finală: “Pe acest final de campionat vor avea câștig de cauză echipele care vor evita suspendările și care își vor păstra jucătorii sănătoși”, a mai spus tehnicianul echipei gorjene.

Pandurii Târgu Jiu – Concordia Chiajna
Stadion “Municipal”, Drobeta Turnu Severin, vineri, ora 18:00
Televizare: Digi Sport, Dolce Sport, Look TV
Echipe probabile:
Pandurii: Mingote – Ungurușan, Vasco, Filippetto, Momcilovic – Săpunaru, Droppa – Ciucur, Nistor, Răduț – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.
Concordia: Iacob – Bărboianu, Tincu, Mamele, Rasdan – Giurgiu, Madeira – Serediuc, Purece, Lazăr – Pena.

Concordia, cu antrenor nou
Oaspeții Pandurilor vor evolua la Severin cu un nou antrenor pe banca tehnică. Cei din conducerea clubului ilfovean au luat decizia înlocuirii lui Cornel Țălnar, în locul său fiind instalat în această săptămână, cu doar câteva zile înaintea jocului, Adrian Falub. Este greu de crezut că noul antrenor va reuși să-și pună în practică toate abilitățile la Concordia chiar de la primul joc, însă este sigur că șocul schimbării va aduce un plus de mobilizare în tabăra ilfoveană. Mai mult, Edi Iordănescu se teme și de modul în care orice echipă tratează acum meciurile contra Pandurilor după ce aceștia au urcat pe podiumul Ligii 1: “Când vezi că adversarul are calitate, încerci să compensezi cu alte lucruri, mobilizare, ambiție, dăruire. Sunt conștient, sunt sigur că adversarul va veni să-și vândă scump pielea. Toți adversarii își iau măsuri în sensul că am demonstrat ceva în acest campionat, toți ne tratează cu respect, iar asta înseamnă concentrare și determinare. Ne așteptăm la un joc disputat, o poziție solidă, așa că trebuie să fim foarte bine pregătiți”, a mai declarat Edi Iordănescu.

3-0 din tur, un scor mincinos
Pandurii a pierdut la scor de neprezentare în meciul tur, dar Edi Iordănescu nu consideră că meciul de vineri seara va fi un prilej de revanșă pentru echipa sa. Tehnicianul gorjenilor, ca și în cazul partidei cu Steaua, pierdută la același scor, spune că va folosi acest rezultat doar ca factor mobilizator: “Nu am polițe de plătit. Încerc să pregătesc bine jocul. Mă interesează prin orice mijloace legale, strategie, decizii tactice să facem tot pentru a ne crea avantaje pentru a ne impune. Dacă voi folosi acel rezultat din tur poate doar din punct de vedere psihologic. Acel 3-0 a fost total mincinos, nu meritam să pierdem”, a declarat Edi Iordănescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here