Pandurii l-a ofertat pe Mircea Rednic, dar Răducan mai are trei variante / “Unul trebuie să dea un răspuns!”

698

Pandurii a intrat în linie dreaptă în ceea ce privește căutările pentru un nou antrenor. Narcis Răducan are acum o listă scurtă, cu 3-4 nume, printre ele fiind și cel al fostului dinamovist Mircea Rednic.

Mircea Rednic ar putea fi noul antrenor al Pandurilor după ce Edi Iordănescu a anunțat că nu va continua la Târgu Jiu. Fostul dinamovist a fost ofertat de Narcis Răducan și a mărturisit că este tentat să dea curs ofertei chiar dacă avea alte planuri pentru această vară, el având pe 16 iulie programată o intervenție chirurgicală. “Răspunsul este legat și de sănătatea mea. S-a spus că nu am caracter sau că am caracter, un lucru e cert. Eu am o problemă de sănătate care se poate rezolva doar prin operație. Am amânat deja de două ori această intervenție cât am fost la Dinamo. Acum, am programare pe 16 iulie, în Belgia. Dacă mă voi opera, atunci va trebui să stau două săptămâni după aceea fără să fac vreun efort. Așa că acest plan mă poate încurca.
Dacă voi decide să semnez cu Pandurii, atunci voi amâna din nou operația. Și, sigur, mai am și alte oferte și nu aș vrea să mă grăbesc. Eu am cerut termen până sâmbătă, dar Narcis nu a fost de acord pentru că echipa are nevoie urgentă de antrenor”, a confirmat Rednic discuțiile cu Pandurii. Narcis Răducan a confirmat și el oferta lansată spre fostul tehnician al câinilor roșii, însă a ținut să îl avertizeze și pe acesta că nu este singurul nume de pe listă și că alți 3-4 antrenori sunt în discuții pentru postul de antrenor al Pandurilor: “Mircea Rednic este unul dintre antrenorii cu care am discutat, dar nu este singurul. Sunt nevoit să merg pe mai multe piste pentru că suntem în criză de timp și nu putem aștepta. Ne-a prins puțin nepregătiți plecarea lui Edi și am crezut până în ultima clipă că nu va pleca și nu am făcut ceea ce ar fi trebuit, să am o variantă de rezervă, tocmai cu gândul că va continua. Din păcate, nu a continuat și acum am 3-4 piste. Semnarea unui contract depinde de ambele părți, așa se întâmplă de fiecare dată. În afară de Rednic mai am și alte opțiuni. Atunci când negociez cu antrenori foarte buni mă aștept să nu fie atât de simplu și de aceea merg și pe mai multe piste”, a declarat Narcis Răducan.

Oferta Pandurilor peste cea a lui Negoiță
Mircea Rednic părea destul de hotărât să ia o decizie rapidă, el promițând un răspuns până ieri seară: “Trebuie să le dau un răspuns și vreau să o fac cât mai repede. Altfel spus, în câteva ore, până diseară (n. red. – joi seara), îl voi suna pe Narcis și-i voi comunica decizia mea. Sunt surprins că s-au gândit la mine, mai ales că joacă și în cupele europene, dar m-am bucurat”, a declarat cel care a condus pe Dinamo în sezonul trecut. Rednic a recunoscut și faptul că și din punct de vedere financiar a fost surprins de oferta primită, una peste cea pe care Dinamo i-a pus-o pe masă în primăvară, când a decis să le spună “pas” conducătorilor din Ștefan cel Mare: “Oferta celor de la Pandurii este peste cea de la Dinamo, alt capitol la care m-au surprins. Asta este, ei știu ce vor, își doresc un antrenor bun. Cred că se poate face treabă bună la Pandurii. Chiar dacă au plecat mulți jucători, nu este o problemă, pentru că găsim alții”, a spus Rednic la Digi Sport.

Trei străini de top pe lista lui Narcis
Narcis Răducan a mai adus în România un antrenor străin cu nume, pe neamțul Ewald Linen, care a antrenat Oțelul. Linen este acum antrenor la St. Pauli, locul 4 în ultima ediție de campionat din 2Bundesliga, și nu este disponibil, însă Răducan spune că numele de pe lista sa nu sunt deloc mai prejos: “Linen nu este posibil să-l aducem pentru că îi este foarte bine acolo unde este și nu poate veni. Este, într-adevăr, pe listă și un reprezentant al fotbalului german, cu experiență în Bundesliga, este un antrenor cu rezultate foarte bune în Olanda, la nivelul primei ligi, și este și un antrenor din Italia. Una dintre aceste trei opțiuni, plus cei pe care i-am contactat din România, va trebui să dea un răspuns. Cel târziu mâine (n. red. – astăzi) trebuie să avem un răspuns. Tuturor le-am cerut ca astăzi (n. red. – ieri) să știe cam ce răspuns au și să luăm o decizie”.
Fie că este Rednic, unul dintre cei trei străini despre care vorbea Narcis Răducan sau un altul, român sau străin, Pandurii trebuie să aibă un antrenor cât mai repede, iar președintele gorjenilor a promis că echipa va avea un tehnician pe bancă la primul joc amical din această vară.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here