Pandurii joacă pe cartea victoriei meciul cu Steaua: Edi Iordănescu: “I-am învins în trecut, îi putem bate și acum!”

336

În orice duel cu Steaua, Pandurii pleacă evident cu șansa a doua, însă de câțiva ani, echipa gorjeană s-a obișnuit să pună probleme campioanei, iar meciul de sâmbătă este privit de trupa lui Edi Iordănescu drept o nouă oportunitate de a pune la colț echipa bucureșteană.

Pandurii Târgu-Jiu – Steaua București
Stadion “Municipal”, Drobeta Turnu Severin, sâmbătă, ora 21:00
Echipe probabile:
Pandurii: Mingote – Ungurușan, Vasco Fernandes, Șandru, Momcilovic – Mrzljak, Anton – Nistor, Răduț, Nicoară – M. Roman. Antrenor: Edi Iordănescu.
Steaua: Cojocaru – Papp, Tamaș, Varela, Guilherme – Muniru, Breeveld – Ad. Popa, Stanciu, Chipciu – Tade. Antrenor: Mirel Rădoi.

Cu sânge roș-albastru în vene, Edi Iordănescu nu concepe ca Pandurii să piardă în fața Stelei și spune că așa cum în primăvară a învins echipa sa de suflet la Târgu-Jiu vrea să o facă la sfârșitul acestei săptămâni și la Severin: “Va fi un joc deschis oricărui rezultat, Steaua indiferent de probleme a reușit să transfere jucători buni, de calitate. Mergem cu capul sus, cu încredere. I-am învins în trecut, îi putem bate și acum. Vreau să fim eficienți și să ne impunem”, a declarat antrenorul Pandurilor.

Fără polițe, doar cu ambiție
Narcis Răducan, Edi Iordănescu și Mihai Răduț au fost cei trei oameni din carul Pandurilor ce au reprezentat echipa la conferința de presă de dinaintea meciului cu Steaua, iar întâmplarea face ca toți cei trei să aibă legături cu viitorul adversar. Chiar dacă aceste legături diferă de la caz la caz, niciunul dintre cei menționați nu vede meciul ca pe unul al polițelor rămase neplătite. “Sigur că pentru mine este un moment special atunci când întâlnesc Steaua, din mai multe motive. Am un trecut legat de acest club, și există un respect indiferent unde voi lucra. Este o provocare personală de fiecare dată, Steaua este campioana ultimilor ani, și când o întâlnim vrem să o depășim. În plus ne batem pentru primele locuri și nu putem ocoli o luptă directă cu Steaua. Așa că avem toate argumentele să ne dorim cu ardoare victoria, dar cu respectul cuvenit”, a comentat președintele Narcis Răducan duelul cu echipa la care a fost atât jucător, cât și conducător, e drept, doar pentru o scurtă perioadă de timp. Pe aceeași linie merge și antrenorul gorjenilor: “Nu am de plătit polițe, am pierdut finala Cupei Ligii, noi i-am învins în campionat când aveam nevoie mare de puncte. Va fi un joc care se va disputa după alte date, ambele echipe sunt pe început de sezon, Steaua are un avantaj în sensul că are mai multe meciuri oficiale decât noi”, a spus Edi Iordănescu.
Pe lângă Mihai Răduț, în lotul Pandurilor mai este un jucător care a făcut parte din trupa Stelei, acesta fiind portarul Răzvan Stanca, în vreme ce între steliști se mai află un singur fost pandur, Nicandro Breeveld.

Roman – cu probleme, Nistor și Anton – pe lista lui Edi
Lotul Pandurilor pentru meciul cu Steaua ar putea fi unul mai ofertant pentru Edi Iordănescu decât cel pe care l-a avut la dispoziție la Timișoara. Principala problemă a antrenorului rămâne cea a vârfului, acolo unde Mihai Roman este încă incert după accidentarea de la meciul cu Poli: “Roman are probleme medicale, nu avem controlul total asupra lui, nu știm dacă ne vom putea baza pe el. Mai avem probleme, încercăm să le gestionăm cât se poate mai bine și la ora jocului să alcătuim un prim unsprezece competitiv care să facă un joc bun și de ce nu să luăm la final punctele”, a declarat Edi Iordănescu. În schimb, antrenorul gorjenilor va putea miza pe doi jucători pe care nu i-a avut la dispoziție la primul joc al sezonului: “Anton și Nistor sunt în planurile mele. Anton se antrenează de o săptămână, la Nistor s-a rezolvat problema cu acea carte verde care a sosit. Dacă voi decide să mizez pe el, va putea juca”, a mai spus Edi Iordănescu.

“Cred că vom reuși o abordare mai ofensivă în meciul de sâmbătă și odată cu acest lucru vom reuși să aducem și punct sau puncte de la acest meci. Este foarte important pentru noi pentru că avem obiectiv calificarea în play-off și cred că fiecare punct contează, mai ales cele de pe teren propriu. Trebuie să muncim, să luptăm și să aducem cât mai multe puncte pentru club. Este o partidă echilibrată, ambele echipe au loturi valoroase, dar cred că nicio partidă nu seamănă cu alta. Jucăm acasă și ne dorim foarte mult victoria. Ne dorim să arătăm că putem să ne batem pentru primele locuri cu Steaua și la final dorim să ne bucurăm noi”, Mihai Răduț, autorul primului gol al Pandurilor în noul sezon.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here