Pandurii, îngălbeniți, dar fără eliminați!

238

Pandurii este una dintre echipele care a primit destul de multe cartonașe în acest sezon, dar până în runda a 18-a niciunul dintre jucătorii antrenați de Edi Iordănescu nu a văzut cartonașul roșu!

Deși Edi Iordănescu este la a doua trimitere în tribună, antrenorul Pandurilor pare să-și fi “educat” bine elevii, echipa gorjeană evoluând toate minutele acestui sezon în efectiv complet, ceea ce înseamnă destul de mult. Până în etapa a 18-a, alături de Pandurii pe linia echipelor fără jucători eliminați s-au mai așezat doar două echipe din Liga 1, Steaua și Viitorul. De altfel, Steaua pare să fie geamăna Pandurilor la acest capitol, Steaua și Pandurii având și același număr de cartonașe galbene, câte 53 pentru fiecare. Viitorul este cea mai cuminte echipă, fără eliminare în acest sezon și cu doar 42 de cartonașe galbene, zestre ce o pune pe primul loc în clasamentul fair-play.
Cele mai puține cartonașe în acest sezon au fost arătate jucătorilor celor de la FC Voluntari, dar dintre cele 38 de cartonașe văzute de aceștia, trei au fost roșii, “lider” la eliminări este Dinamo, cu 6 jucători trimiși mai devreme la cabine, iar cea mai indisciplinată echipă din Liga 1 este ASA Târgu Mureș, cu 62 de cartonașe primite, patru dintre acestea fiind de culoare roșie!
Revenind la tabăra pandurilor, Ungurușan și Mrzljak sunt cei mai îngălbeniți, fiecare primind câte șase avertismente, motiv pentru care au efectuat deja câte o etapă de suspendare, iar acum se află din nou la un cartonaș de suspendare. Ciucur, Droppa, Mingote și Hora aveau și ei înainte de jocul cu Petrolul câte trei cartonașe, ceea ce îi făcea pasibili de suspendare.
Dintre cei 25 de jucători pe care Edi Iordănescu i-a trimis în acest sezon măcar un singur minut, doar cinci au scăpat fără cartonașe. În general, este vorba de jucători care au evoluat foarte puțin, precum Erico (45 de minute), Grecu (91 de minute în două partide), Alexandru Dan (5 minute) sau Trifu (11 minute), dar este și un jucător care surprinde prin absența de pe lista jucătorilor avertizați. Este vorba de Filippetto, care deși este fundaș central și este expus faulturilor și de multe ori este indicat să faulteze chiar cu riscul primirii cartonașelor, în cele 10 meciuri în care a fost utilizat a reușit să scape fără a fi avertizat.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here