Pandurii II, final în forță

410

Serie pozitivă impresionantă a echipei Pandurii II. „Satelitul” trupei lui Edward Iordănescu a ajuns la șase meciuri la rând fără înfrângere și a urcat pe locul 5 în Liga a 3-a.

Pandurii II Târgu Jiu a învins, la Rovinari, pe FC Hunedoara, scor 4-1, în penultima etapă din Liga a 3-a, seria a IV-a, și a ajuns la 7 etape fără înfrângere. Ultimul eşec pentru tinerii gorjeni s-a înregistrat în etapa 22, acasă, cu liderul ASU Poli Timișoara, 0-1.
De atunci oltenii au obținut cinci victorii și un egal, iar în etapa a 27-a a stat.
Pandurii II a surclasat pe FC Hunedoara, asta deși oaspeții au avut în componență foști divionari A, ca Mardare ori Maghici.
Tinerii panduri au fost conduși la pauză, însă au avut puterea să întoarcă rezultatul după pauză prin reușitele lui Cocină (min. 58), Tudor (min. 70), Celea (min. 72) și Pârvulescu (min. 89).
Performanța merită apreciată mai ales că Pandurii II este cea mai tânără echipă din seria a IV-a. Doar în acest sezon au fost promovați fotbaliști ca Miroiu (născut 1997), Brânzan (n. 1996), Pârvulescu (n. `96), Vodă (n. `98), Gruia și Cioiu (ambii născuți 1999).
Deja Gabriel Dodoi, la 18 ani este un veteran al lotului fiind de doi ani component al acestei echipe și un atacant de mare perspectivă.

Motru, pe loc retrogradabil
A doua echipă din Gorj ce activează în Liga a 3-a, Minerul Motru a pierdut acasă cu Măgura Cisnădie, scor 1-5, fiind învinsă de trei foști panduri, Lupu (dublă), Săulescu și Unguru.
„Jucăm cu copii şi se vede că nu pot face faţă. Nu poţi face performanţă în acest fel. Problema e că în aceste condiţii nu se poate juca fotbal. Am făcut eforturi să încheiem acest campionat, iar dacă cei care ne conduc vor să facem ceva pentru a fi ce-am fost odată, mergem înainte. Nu merităm umilinţele acestea de care avem parte”, a declarat președintele echipei din Motru, Mihai Cernica.
Minerul Motru este ultima în seria a IV-a și este practic retrogradată.
Motrenii, care au deja o neprezentare, sunt obligați să bifeze și ultimul joc, cu Corvinul în ultima etapă, pentru a nu fi excluși din campionat cu speranța că FRF îi va invita să continue și la anul în Liga a 3-a.
„Primăria ne-a ajutat să terminăm sezonul, a mai suportat din cheltuieli, altfel nu mai existam acum. Am făcut o neprezentare, nu am mers la Deva aşa că suntem în pericol pentru că după cum bine ştiţi, la a doua neprezentare suntem retrogradaţi în ultimul eşalon valoric de la nivelul judeţului Gorj. Facem eforturi mari să încheiem campionatul. Ne vom prezenta la Corvinul în ultima etapă, după care vreau să stăm la masă cu toată lumea, să avem o discuţie la final şi să luăm o decizie clară în ceea ce priveşte viitorul acestei echipe”, a spus Mihai Cernica.

Seria echipei Pandurii II:
etapa 23, Millenium Giarmata – Pandurii 1-2
etapa 24, Pandurii – Metalurgistul Cugir 3-2
etapa 25, CSM Lugoj – Pandurii 1-1
etapa 26, Pandurii – ACSO Filiași 5-0
etapa 28, Pandurii – Minerul Motru 5-2
etapa 29, Pandurii – FC Hunedoara 4-1
Cristi CONSTANTINESCU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here