Pandurii, după o minune în Israel: “Speranţa moare ultima”

225

Fotbaliştii Pandurilor au fost prinşi “pe călcâie” de israelienii de la Maccabi. Mai buni fizic, mai experimentaţi şi, după joc, mai valoroşi, oaspeţii pleacă favoriţi incontestabili în partida retur. După 1-3 la Severin, este puţin probabil ca trupa din Tg-Jiu să reuşească un miracol în Ţara Sfânta, dar în fotbal s-au văzut multe.
“S-a văzut valoarea şi experienţa adversarului. Anul trecut au jucat în grupele Champions League. Noi nu suntem la potenţial maxim, sunt mulţi jucători care din punct de vedere fizic nu sunt 100%. Şansele s-au diminuat enorm de mult, dar ni le vom juca până la capăt şi în retur”, a precizat antrenorul Petre Grigoraş.
Preşedintele Narcis Răducan a admis că echipa sa este aproape eliminată din preliminarile Europa League, dar spune că elevii lui Grigoraş au o datorie morală faţă de fotbalul românesc: “Speranțele sunt minime. Suntem datori față de fotbalul românesc să ne prezentăm onorabil peste 7 zile la Tel Aviv. Probabil că o parte din jucătorii veniţi vor mai căpăta consistență fizică. Ei au jucat anul trecut în grupele Champions League, iar noi într-o vară am schimbat şi antrenori, şi doctori, şi 11 jucători, este greu să ne închegăm.Trebuie să recunoaștem, ne-au fost superiori. Nu am ținut ritmul cu adversarul, din punct de vedere fizic. Să nu uităm, totuși, că abia ne-am strâns, ăsta e adevărul. Au un buget de 5-6 ori mai mare ca al nostru”.
Golgheterul Ioan Hora speră ca Pandurii să abordeze cu mai mult curaj meciul din manşa secundă: “I-am lăsat să joace, ne-am retras, nu-mi explic de ce. Cred că am arătat prea mult respect şi asta ne-a costat, dar sper ca în retur să fim mai hotărâţi şi să scoatem maxim. Speranţa moare ultima, va fi greu, dar fără speranţe mai bine nu ne prezentăm. Încercăm să batem pentru fotbalul românesc, chiar dacă nu ne calificăm”.
“Șansele sunt foarte mici, trebuie să fim realiști. Cât ține de retur, mergem să ne jucăm șansa, nu ne resemnăm, ne vom juca șansa până la capăt. Recunosc că au jucători de valoare, au fructificat mai bine ocaziile avute, au avut o posesie mai bună în repriza a doua. Ne jucăm șansa, nu mai avem nimic de pierdut. Cu siguranţă nu o să dăm înapoi, dacă se va putea o minune OK, dacă nu asta e”, a spus şi marcatorul Pandurilor de joi, Ovidiu Herea.
La adăpostul unui prim succes, antrenorul lui Maccabi, Shota Arveladze, rămâne încrezător, dar nu îi subestimează pe gorjeni: “Un astfel de rezultat este întotdeauna bun. Am avut şi câteva momente dificile, dar am reuşit să înscriem trei goluri importante. Avem un mare avantaj, şi meciul al doilea este important pentru noi, trebuie să ne respectăm adversarul, dar cred că vom face un meci bun”.
Returul se dispută joi, 31 iulie, de la ora 20.30.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here