Pandurii continuă să-și supună suporterii chinurilor rezultatelor dezamăgitoare – Săptămâna patimilor

251

Chiar și cu conturile pline, fotbaliștii Pandurilor rămân datori propriilor suporteri, echipa gorjeană fiind fără victorie pe teren propriu în acest an și după partida cu Săgeata Năvodari.

Indiferent de numele adversarilor pe care Pandurii i-a întâlnit pe teren propriu, jocul echipei gorjene a fost constant în suferință. Ceahlăul, Concordia, CFR Cluj și chiar și Săgeata au ajuns să domine Pandurii la Târgu Jiu, lucru greu de imaginat cu câteva luni în urmă. Fără a avea o posesie la mijlocul terenului capabilă să ducă balonul spre jucătorii din atac, Pandurii se bazează acum mult prea mult pe mingile lungi, iar ochiul spectatorului gorjean nu agreează prea mult acest stil, mai ales când el este lipsit de eficiență, anul 2014 oferindu-le doar un singur gol pe “Municipal”, și acela fiind înscris din penalti.

Dominați de Săgeata
Faptul că CFR Cluj a plimbat mai mult mingea la Târgu Jiu decât echipa lui Pustai nu a fost o surpriză prea mare, asta și pentru că în echipa ardeleană poți enumera câteva nume de jucători cu calitate precum Rui Pedro, Deac, Florin Costea sau Djokovic, însă atunci când Săgeata Năvodari “arestează” mingea minute bune la Târgu Jiu rămân multe semne de întrebare. Fără a avea jucători cu calități tehnice ieșite din comun, Săgeata a dominat prima repriză a meciului cu Pandurii. Prima mare ocazie a venit după centrarea lui Nicoară reluată cu capul de Giusti, cu pământul, peste poarta grecului Panagopoulos. Gazdele au cerut penalti la o intervenție neregulamentară asupra lui Nicoară, cel mai activ jucător al Pandurilor, dar arbitrul întâlnirii a lăsat jocul să continue, iar oaspeții au preluat inițiativa după începutul mai bun al gorjenilor. Bratu, titularizat surprinzător, a făcut din nou două gafe, s-a ales cu un cartonaș galben și a oferit oaspeților două ocazii importante de a marca. În doar trei minute, Săgeata a avut trei mari ocazii, Deletic a șutat puțin pe lângă din colțul careului mare, Guerra a reluat imprecis cu capul din 6 metri, iar Vezan a lovit bara cu un șut de la aproape 30 de metri. Repriza s-a încheiat cu o bună oportunitate ratată de Pandurii, lovitura de cap a lui Momcilovic fiind scoasă de sub transversală de Panagopoulos.

Mai activi în partea a doua
Pandurii a schimbat la pauză, Bratu a fost lăsat la cabine, iar Nistor a fost trimis să ordoneze acțiunile echipei lui Pustai, Breeveld având sarcina de a acoperi postul de fundaș central în faza defensivă și de a crea superioritate la centrul terenului atunci când gorjenii se aflau în atac. Mișcarea a fost inspirată, Nistor a fost la originea majorității acțiunilor Pandurilor și chiar la finalizare. Mai întâi Silviu Pană a avut șansa deschiderii scorului, dar a trimis cu capul pe lângă poartă, apoi Nistor a rămas singur, în poziție centrală, la marginea careului mare, dar șutul său a fost respins de portarul grec al celor de la Săgeata și Matulevicius a fost surprins în offside, astfel că golul înscris a fost anulat. Oaspeții au cerut un penalti la un henț al lui Breeveld, nesancționat însă de arbitrul întâlnirii, mijlocașul pandur nescăpând însă în minutul 88 de un cartonaș roșu primit pentru lovirea cu cotul a unui adversar.

Pandurii Târgu Jiu – Săgeata Năvodari 0-0 (0-0)
Stadion “Municipal”, Târgu Jiu, spectatori: 2.000
Pandurii: Gliwa – Ungurușan, Erico, Bratu (min. 46 Nistor), Momcilovic – Buleică (min. 64 Ciucur), Anton, Breeveld, Nicoară – Giusti (min. 57 dos Santos), Matulevicius. Antrenor: Cristi Pustai.
Săgeata: Panagopoulos – Peteleu, Fl. Popa, Cr. Munteanu, Lopez – Fl. Achim, Vezan (min. 71 Tudose), Johnson, S. Pană (min. 90+3 Muzac), Deletic – Guerra (min. 76 Chițu). Antrenor: Cătălin Anghel.
Cartonașe galbene: Bratu (min. 14) / Peteleu (min. 34), S. Pană (min. 83)
Cartonaș roșu: Breeveld (min. 88)
Arbitri: George Găman – Mircea Orbuleț, Florin Păunescu. Adiționali: Teodor Crăciunescu și Florin Marcu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here