Pandurii, acuzați că sunt steliști!

285

Cei de la Astra nu au digerat înfrângerea administrată de Pandurii la Giurgiu și spiritele s-au încins pe final de joc, disputele verbale continuând și după ultimul fluier al lui Comânescu.

Pandurii au obținut un succes important în Liga 1 învingând la Giurgiu, acolo unde doar ASA Târgu Mureș mai reușise să se impună de când Marius Șumudică a preluat echipa. Gorjenii au trecut și peste complexul meciurilor în care îl aveau ca adversar pe Șumudică, aceasta având un bilanț execelent contra Pandurilor, cu patru victorii, trei remize și nicio înfrângere. Arătând că nu știe să piardă, Șumudică a fost extrem de nervos la interviurile de după meci, ba chiar agresiv cu reporterul Digi Sport, ceea ce a arătat caracterul tehnicianului, recidivist la acest capitol.
Nervozitatea arătată nu a fost doar la nivelul băncii tehnice, ci s-a extins și la jucători, astralii acuzându-i pe cei de la Pandurii că fac jocurile Stelei: “Am fost lovit, bineînțeles, adversarii erau conduși pe tabelă, s-au adus niște acuze foarte urâte, ne-au zis că suntem steliști, nu înțeleg de ce. E datoria noastră să câștigăm, e meseria noastră, trebuie să ne câștigăm și noi banul, să ne întreținem familia. Chiar nu-i înțeleg, dar asta e viața, mergem mai departe, ne bucurăm pentru victorie”, a declarat Dan Nistor, căpitanul echipei gorjene.

Îl așteaptă pe Edi pe bancă
Pandurii l-au avut pentru al doilea joc consecutiv pe Edi Iordănescu în tribună, dar spre deosebire de meciul din Cupa Ligii cu Dinamo, la Giurgiu echipa a reușit să se mobilizeze mai bine și să obțină victoria. Nistor îl pune pe Edi Iordănescu în capul listei celor care merită felicitări pentru acest succes pentru modul în care a reușit să-i motiveze pe jucători: “Am avut în primele minute un penalty, cred că până la urmă rezultatul a fost unul echitabil și victoria este pe deplin meritată. Ne-a motivat și faptul că Edi n-a fost pe bancă, e meritul lui, îl așteptăm aici lângă noi etapa viitoare. Sperăm să mai obținem trei puncte și cu ASA Târgu Mureș”, a comentat mijlocașul echipei gorjene. Acesta crede că succesul Pandurilor a fost facilitat și de o absență importantă din tabăra Astrei, acolo unde nu a fost pe teren chiar vedeta echipei: “S-a simțit lipsa lui Budescu, e căpitanul echipei, numărul 10, cel mai bun jucător și cel mai în formă al lor”, a mai spus Dan Nistor.

Șumudică recunoaște calitatea pandură!
Deși i-a fost greu să o facă, mai ales din postura de învins, Marius Șumudică a lăudat la finalul meciului de la Giurgiu echipa Pandurilor: “Am întâlnit o echipă bună, care are calitate pe faza de atac, cu jucători de viteză. Au fost mai proaspeți ca noi, am avut și ghinion, l-am pierdut și pe Budescu cu acea acțiune de la echipa națională, apoi Momcilovic a șutat în acea minge care a ajuns cu noroc la Hora și a înscris. Apoi, noi am avut penalty ratat prin Boldrin, urmat de acea gafă care a dus la penalty-ul pentru ei. N-am ce reproșa arbitrajului, a fost foarte bun. Echidistant. A fost a doua oară când ne-a arbitrat acasă. După ce nu am putut învinge Viitorul, a venit acest meci. De câte ori vine Comănescu, Astra nu câștigă niciodată, vă spun eu. Dar, nu reproșez nimic arbitrajului, nu meritam să câștigăm în seara asta!”, a declarat antrenorul celor de la Astra. Acesta a considerat eșecul ca unul normal în viața echipei, una care cu el pe bancă a avut un bilanț remarcabil: “Am jucat 22 de meciuri de când sunt la Astra și am doar trei înfrângeri, cu Târgu Mureș, cu Alkmaar și acum cu Pandurii. Veneam după cinci victorii, nu facem înmormântare”, a mai spus Șumudică.

“Mă bucur pentru victorie, a fost una meritată. Ne-am pregătit foarte bine în această săptămână. E dificil fără Edward Iordănescu pe banca tehnică, avem nevoie de indicațiile antrenorului, îl așteptăm înapoi pe marginea terenului. Am profitat și de faptul că Budescu a absentat” – Ioan Hora, autorul celor două goluri pandure înscrise Astrei.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here