Pacienţii vin cu paturile de acasă… Aglomeraţie mare, mon cher !

448

IMG_0707Dorm câte doi sau trei într-un pat! Persoanele internate la Secţia de Gastroenterologie, din cadrul Spitalului Judeţean Gorj, sunt de două ori mai numeroase, decât paturile din secţie, motiv pentru care stau ca sardelele.

Avalanşă de internări, la Secţia Gastroenterologie, a Spitalului 700, acolo unde, în cele 35 de paturi, sunt internate aproximativ 60 de persoane. Valul de bolnavi a început să-şi facă simţită prezenţa imediat după trecerea sărbătorilor de iarnă. Cadrele medicale spun că acest lucru este unul frecvent întâlnit, deoarece mulţi dintre cei internaţi cer să fie lăsaţi să meargă acasă, în ajun de sărbători, iar după trecerea acestora se întorc la unitatea sanitară.
Pacienţilor externaţi pentru a petrece sărbătorile acasă li se adaugă persoanele care vin pentru prima oară, în secţie. Ca să facă faţă solicitărilor numeroase, medicii i-au aşezat câte doi sau trei într-un pat. Un bătrân din Ponoare a găsit o modalitate ingenioasă de a scăpa de înghesuială. El a confecţionat un pat, dintr-o canapea, folosită pentru cei care aşteaptă în holul spitalului: „Eu sunt mai mărunţel aşa şi am loc. Nu pic de pe ea. Acuma, n-am mai vrut să plec, dacă m-am obişnuit aici. Poate o iau acasă, pentru oi, că e bună”, spune bătrânul de 62 de ani.
Ofertă specială: paturi lipite
Cei mai fericiţi se pot considera bolnavii care reuşesc să unească două paturi, pentru a sta mai confortabil. Ei spun că astfel, somnul le prieşte. Nu toţi se bucură, însă, de acest confort, deoarece mobilierul din saloane nu permite tot timpul lipirea între ele a paturilor: „Le-am lipit câte două, să dormim mai bine. Parcă e mai mult loc aşa. Lipite, merge! Într-un pat, doi inşi, e mai greu!”, spune unul dintre gorjenii internaţi la Gastroenterologie.
„Noaptea e greu, că nu poţi să dormi. Mai stăm pe marginea patului, în fund, ne mai ridicăm şi mai mergem pe-aici, să treacă timpul…Ce să facem?”, care îi va urmări, chiar şi în secţiile în care vor fi „detaşaţi”.
Conducerea spitalului spune că pacienţii care nu au loc în paturi vor fi mutaţi în alte secţii, dar vor rămâne în permanenţă sub supravegherea medicului specialist care îi va consulta, chiar şi în secţiile în care vor fi „detaşaţi”.
Mihai DUŢĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here