Pacient de 78 de ani, decedat în Spitalul Motru! Nu era pozitiv la COVID-19, dar tratarea lui separată până la venirea testului a ridicat suspiciuni

4442

Spitalul Motru a înregistrat, vineri, un prim deces din alte cauze decât Covid-19, după trei luni în care unitatea a fost dedicată aproape exclusiv pacienților care au contactat virusul. Pentru că este stare de alertă, bolnavul a avut calitatea de suspect, dar reprezentanții spitalului spun că pacientul a beneficiat de tratament optim chiar și până la sosirea testului negativ. Managerul unității medicale, dr. Alin Efrim, susține că deși există o teamă a bolnavilor de a solicita sprijin medical, urmare a protocolului pentru coronavirus, secțiile unității spitalicești sunt deschise pentru cei care au nevoie de îngrijire medicală în regim spitalizat.

Bărbatul de 78 de ani a fost internat, luni, în unitatea medicală având probleme cardiace, de respirație și la rinichi, dar și obezitate. A fost internat într-o zonă separată a Spitalului conform protocolului, având calitatea de suspect la coronavirus. I s-au prelevat probe, iar rezultatul i-a venit după câteva zile. Mai precis după patru, spun apropiați ai pacientului. O zi mai târziu, bolnavul făcea stop cardiorespirator, fiind declarat decedat. În rândul familiei au apărut dubii legate de decesul pacientului, invocând-se ideea că acesta nu ar fi fost tratat corespunzător, în zona separată, pe motiv că a avut mai multe zile calitatea de suspect COVID-19.Managerul unității medicale dă asigurări însă că bolnavul a beneficiat de îngrijire optimă, el murind după venirea testului negativ. Mai mult, în cauză nu s-a făcut nicio reclamație scrisă, ci au existat doar anumite discuții. ,,De la 1 Iunie, Spitalul este deschis pentru internări, avem un număr mic de pacienți, adevărat, și se fac teste pentru coronavirus, dar acest lucru nu influențează actul medical. Toți pacienții beneficiază de îngrijire optimă și în faza de suspect și după. Pacientul de 78 de ani a murit urmare a complicațiilor avute și a problemelor medicale cu care s-a prezentat la internare. Nu a murit de COVID, ci a făcut un stop cardiorespirator. Avea rezultat negativ și a beneficiat de toate cele necesare pe timpul spitalizării. Nu s-a impus transferarea lui la altă unitate. Din păcate, la spital se mai și moare. Există, din păcate, încă o teamă a bolnavilor de spital, în această perioadă, dar unitatea este deschisă la internări pentru cei care au, cu adevărat probleme care necesită spitalizare”, a declarat managerul Spitalului Motru.În ultima perioadă, cazurile de coronavirus au scăzut în zona Motru, din 13 pacienți internați, unul singur a fost depistat pozitiv, acesta fiind dintr-o comună vecină municipiului. Pericolul nu a trecut însă, deși suntem într-o perioadă de relaxare. Cert este că, bolnavii fug de spitale ori ajung la spital în stare critică, fiindu-le teamă de virus, protocol, test.Se recomandă astfel, ca bolnavii să ceară sprijin medical atunci când situația o impune, astfel se ajunge la imposibilitatea medicilor de a salva vieți.
A. STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here