Ortopezii târgujieni, suprasolicitaţi de victimele accidentelor rutiere

147

foto spital 006Medicii ortopezi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu sunt suprasolicitaţi în această perioadă. Multitudinea de cazuri este pusă pe seama victimelor accidentelor rutiere.

De asemenea, şi din cauza consumului de alcool, mulţi gorjeni ajung pe mâna ortopezilor după ce au suferit diverse traumatisme în timpul activităţilor gospodăreşti.

Secţia Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu este ocupată într-un procent ridicat de către victimele accidentelor rutiere. “Foarte multe persoane ajung la noi în urma accidentelor rutiere. Sunt cazuri grave şi aproape zilnic operăm victime ale accidentelor; de multe ori au intervenit şi colegii noştri chirurgi. În ultima perioadă am avut, în medie, victime din unul-două accidente rutiere, zilnic”, menţionează medicul ortoped Constantin Şişiroi, şeful Secţiei Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu.

Alcoolul, cauza producerii accidentelor

În această perioadă ar fi de aşteptat ca mulţi dintre pacienţii ortopezilor să fie victime ale frigului, persoane care au alunecat pe gheaţă. Totuşi, medicul Constantin Şişiroi spune că “nu am prea avut gheaţă şi încă nu au apărut cazurile de fracturi apărute în urma alunecării”. În schimb, foarte mulţi dintre cei care ajung pe mâna medicilor sunt persoane care se accidentează în timpul activităţilor casnice. Acest tip de accidente, dar şi cele produse prin neatenţia în utilizarea obiectelor de tăiat lemne, sunt alte motive din cauza cărora tot mai mulţi gorjeni ajung pe patul de spital. O bună parte dintre aceste incidente apar în urma consumului de alcool. ”Este în floare consumul de alcool şi sunt frecvente accidentele casnice produse din cauza acestuia. Foarte multe persoane ajung la noi rănite din cauză că se accidentaseră după ce au consumat alcool”, precizează medicul ortoped Constantin Şişiroi, şeful Secţiei Ortopedie şi Traumatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu. Medicii atrag atenţia asupra pericolului la care sunt expuşi cei care consumă alcool; aceştia riscă să fie victime ale accidentelor de tot felul, deoarece ei nu mai au control asupra propriilor acţiuni, iar de aici până la o tragedie, nu mai este decât un singur pas.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here