Organigramă nouă la IŞJ Gorj – Vechii inspectori PD-L, rămaşi pe funcţii

490

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj are începând de marţi seară o nouă organigramă. Inspectorii Justin Paralescu şi Gheorghe Mitescu sunt singurii care nu sunt stipulaţi însă în ea deoarece nu primiseră, până la închiderea ediţiei, ordinele de numire, de la Ministerul Educaţiei.

De asemenea, în document chiar dacă se spune că este nou, practic, cuprinde tot vechii inspectori şcolari pedelişti care şi-au făcut veacul, în ultimii ani, prin Inspectorat.

Organigrama nouă a IŞJ Gorj a fost aprobată ieri seară şi de cei doi inspectori Mitescu şi Paralescu, care, cel puţin potrivit documentelor, erau la un pas de a fi liberi de contract. Asta deoarece celor doi le expira delegaţia prin care au fost numiţi în funcţii, pe 31 august orele zero. Cu toate acestea, cei doi au probat în organigramă pe toţi pedeliştii din Inspectorat, fiecare cu câte o normă întreagă sau cu câte o jumătate de normă. Se vehiculează că, pentru a servi clientela pedelistă, inspectorii Mitescu şi Paralescu, ar fi spart posturile în jumătăţi, cum ar fi postul de inspector şcolar de specialitate pentru învăţământul primar, pentru institutorii Ion Florescu şi Ion Andrei. La fel s-a întâmplat şi cu postul de inspector şcolar de specialitate pentru proiecte educaţionale, ,,generalul” şi adjunctul împăcându-i pe Claudia Zaharia şi pe Marius Staicu, ambii primind şi câte o jumătate din postul de inspector şcolar de specialitate, pentru geografie(în cazul Claudiei Zaharia), respectiv inspector de specialitate pentru informatică pentru Staicu. Au mai primit norme întregi Dorina Marica, inspector şcolar de specialitate pentru învăţământ preprimar, Daniela Bogea, inspector şcolar de specialitate pentru limba română, Luminiţa Popescu, inspector şcolar de specialitate pentru limbi moderne, Emil Pătrăşcoiu, inspector şcolar de specialitate pentru matematică, Ion Todea, inspector şcolar de specialitate pentru educaţie fizică şi sport, Camelia Bibere, inspector şcolar de specialitate pentru învăţământul profesional şi tehnic şi Cornel Toma, inspector şcolar de specialitate pentru managementul resurselor umane.

Inspectori “multilaterali dezvoltaţi”

Jumătăţi de normă care să formeze un post au primit şi Maria Cochină, inspector şcolar de specialitate pentru monitorizarea curiculumului descentralizat şi inspector şcolar de specialitate pentru istorie şi ştiinţe socio-umane.

De asemenea, Cristian Gârdu, a devenit inspector şcolar de specialitate pentru minorităţi şi inspector şcolar de specialitate pentru învăţământ special, Marinela Ciortan, inspector şcolar de specialitate pentru implementarea descentralizării instituţionale şi inspector şcolar de specialitate pentru învăţământ particular şi alternative educaţionale, Ion Elena, inspector şcolar de specialitate pentru mentorat şi inspector şcolar de specialitate pentru educaţie permanentă, Liliana Andriţoiu, inspector şcolar de specialitate pentru managementul resurselor umane şi inspector şcolar de specialitate pentru dezvoltarea resursei umane.

Satisfăcuţi şi pe jumătate

Printre inspectori se mai află şi câţiva care nu au prins norme întregi dar se pare că s-au declarat mulţumiţi şi cu jumătăţi de posturi. În acest caz se află: Cornelia Danciu, inspector de specialitate pentru fizică, chimie, Dorina Golea, inspector şcolar de specialitate pentru biologie, Cornelia Spilcă, inspector şcolar de specialitate pentru religie şi Oana Stelescu, inspector şcolar de specialitate pentru arte.

Cu toate că, în statutul cadrelor didactice, nu există funcţia de inspector şcolar, inspector şcolar de specialitate, cu delegaţie aceste funcţii ocupându-se conform art. 26 al.1, Paralescu şi Mitescu generalizează şi banalizează funcţia de inspector şcolar “de specialitate”. Oare inspectorii îndeplinesc condiţiile impuse de noua organigramă, ştiut fiind că ei sunt profesori de specialităţi bine definite. Referitor la directorii de şcoli cu delegaţii (120 din 181) Consiliul de Administraţie al IŞJ Gorj nu a hotărât deocamdată nimic deoarece Mitescu nu a putut să prezinte ieri seară documentaţia necesară.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here