Orban s-a întâlnit cu șefii CEO. Soluții pentru deblocarea Carierei Roșiuța

977

Premierul Ludovic Orban a purtat, miercuri, discuții cu șefii Complexului Energetic Oltenia. Reprezentanții companiei au vorbit despre situația actuală a CE Oltenia, inclusiv despre blocajul de activitate din mai multe cariere miniere, din cauza lipsei fronturilor de lucru.

Deputatul PNL de Gorj, Dan Vîlceanu, a declarat că s-au găsit soluții pentru deblocarea situației de la Cariera Roșiuța. Este nevoie însă de câteva intervenții legislative care vor apărea în cel mult două săptămâni, dă asigurări Vîlceanu.
„Sunt probleme grave în Complexul Energetic Oltenia. Chiar dacă ne-ar pune acum să producem energie, în momentul de față nu am avea cu ce. Carierele sunt absolut blocate. Dacă nu se face ceva cu fronturile de lucru, cu acele autorizări de mediu, carierele sunt într-o situație critică. Este grav! Dacă mergem cu 2.000 de MW/h, mai mergem o lună și apoi stăm șase”, atrăgea atenția liderul de sindicat Constantin Mitrescu de la Energia Rovinari.
La întâlnirea cu șefii CEO au participat și miniștrii Justiției, Mediului și Economiei.
„Vedem cu toții o preocupare directă a primului ministru Ludovic Orban în găsirea unor soluții pentru problemele CE Oltenia, începând cu ajutorul de salvare de 251 de milioane de euro și continuând cu scoaterea din circuitul silvic a unor terenuri. Problemele de la Cariera Roșiuța sunt vechi de ani de zile. Am aflat asta de la oameni, atunci când am fost la carieră și când mi s-a interzis să intru. Dar atunci erau deranjați doar salariații, nu și conducerea ori liderii sindicali”, mai spune parlamentarul gorjean.
Potrivit liderului PNL Gorj, Guvernul își dorește rezolvarea „pentru totdeauna” a problemelor legate de fronturile de lucru. „Îi asigur pe toți angajații CE Oltenia de buna credință și interesul Guvernului Ludovic Orban în ceea ce privește îmbunătățirea activității din companie. Este o companie care trebuie să fie consolidată și care nu dă oameni afară, ci angajează. Totodată, sper ca aceștia să nu se lase atrași în capcane puse de unii, în preajma alegerilor locale”, a conchis liderul PNL Gorj.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here