Operatorul de salubritate, schimbat la Scoarța! Supercom SA adună gunoiul selectiv de la 1 august

1340

Începând din prima zi a lunii august, comuna Scoarța, alături de alte cinci localități din Gorj, și-a schimbat operatorul de salubritate. Noua firmă care se ocupă de colectarea selectivă a deșeurilor menajere este SUPERCOM SA din București. Firma asigură ridicarea gunoiului pentru un cost de 14 lei/gospodărie pe lună. Prețul este puțin mai ridicat decât cel practicat de Salubris Gilort din Târgu-Cărbunești, dar firma din vecinătatea Scoarței a creeat probleme localnicilor cu care se afla sub contract, neridicând, la timp, de multe ori, gunoiul de la porțile cetățenilor, spun reprezentanții autorităților locale.

Încă șase localități din județul Gorj beneficiează de colectarea selectivă a deșeurilor, din poartă în poartă. Este vorba despre Scoarța, Roșia de Amaradia, Săcelu, Borăscu, Ionești și Crușet. Pe 1 august, firma din București a ridicat deja sacii de gunoi de la porțile localnicilor din Scoarța. Autoritățile locale anunță că operatorul este unul serios care asigură chiar și colectarea selectivă a deșeurilor menajere din comuna Scoarța, în toate satele. Localnicii au fost doar rugați să scoată toate pubelele de gunoi la poartă, primind la schimb saci menajeri! Operatorul de salubritate S.C. Supercom S.A ridică gunoiul de două ori pe săptămână, miercurea și vinerea! Gunoiul selectiv (plastic, hârtie, metal) se ridică, în schimb, în prima săptămână și în a treia din lună.
,,Gunoiul, cu fostul operator, costa 12 lei/gospodărie iar acum este 14 lei, dar beneficiile sunt altele. Firma din București are mașini noi, avem ocolo oameni angajați din localitate iar programul de ridicare a deșeurilor menajere începe la ora 8.00, din fața primăriei. Cu fostul operator au fost probleme, gunoiul rămânea neridicat cu zilele pe la porți”, a explicat primarul Ion Stamatoiu.
Edilul a făcut deja public în una dintre ședințele Consiliului Local, printr-o informare, contractul de achiziție publică a serviciului de salubrizare – activități de colectare separată + transport separat și depozitare, între ADIS Gorj și SC SUPERCOM SA, care urma să se efectueze cu utilaje Euro 6 noi, cu o capacitate de 16mc și o mașină pentru intervenție. Primarul a anunțat că toate gospodăriile vor avea europubele și în același timp vor primi saci de culoare galbenă pentru colectare selectivă, care vor fi ridicați din două în două saptămani, iar deșeurile menajere o data pe săptămană cu un tarif de 11,76lei/gospodărie fără TVA.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here