Onoarea s-a tranşat la PNL Gorj cu acuze şi înjurături

9

Întrunit în şedinţă, vineri la ora 17.00, Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al PNL Gorj, a avut pe ordinea de zi şi discutarea solicitării organizaţiei municipale liberale cu privire la consilierul Gabriel Giorgi şi la accederea în Consiliul Local Târgu-Jiu a blondinei Emilia Horhoianu. Acest punct a stârnit polemici aprinse între preşedintele organizaţiei şi Giorgi, dar şi între cel din urmă şi cei doi colegi ai săi din CL Târgu-Jiu, Matei Nădrag şi Mihai Paraschiv, ambii de partea liderului PNL Gorj. Într-un vacarm şi o şedinţă pierdută din mână, Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj, şi-a arătat, în acest context, faţă de subordonaţii politici superioritatea funcţiei prin înjurături şi ameninţări, ultimele direct la funcţiile lui Giorgi, căruia i s-a promis de către preşedintele organizaţiei că va rămâne fără toate funcţiile, în următoarele două luni de zile.

Timp de două ore şi jumătate, sediul PNL de la Târgu-Jiu, s-a cutremurat sub tirul acuzelor şi înjurăturilor care au curs în şedinţa de vineri a BPJ-ului PNL Gorj. Asta deoarece în şedinţa maraton au fost puşi, în cele din urmă, faţă în faţă Gabriel Giorgi, directorul Minprest, consilier municipal PNL şi membru în BPJ-ul PNL Gorj, cu restul conducerii partidului, toţi porniţi împotriva colegului “insubordonat”. Au avut astfel un dinte împotriva lui Giorgi şi nenumărate reproşuri la adresa acestuia: Dian Popescu, Matei Nădrag, Mihai Paraschiv, Mădălina Ciolocoi şi alţi apropiaţi ai celor patru, care au cerut de altfel ca şeful Minprest să renunţe de bunăvoie la funcţia de ales la municipiu dacă nu vrea să piardă şi restul poziţiilor politice şi profesionale la care a acces pe baza carnetului de partid. Răspunsul lui Giorgi a fost radical însă, acelaşi pe care l-a tot repetat în presă, în ultimele două săptămâni. Acesta a spus un curajos “nu demisionez” din Consiliul Local Târgu-Jiu pe motiv că nu PNL-ul l-a susţinut pe funcţii.

“PSD-ul m-a susţinut, nu PNL-ul!”
Giorgi a motivat astfel, sub tirul acuzelor colegilor din BPJ porniţi împotriva sa, că nu PNL-ul l-a promovat în funcţii, ci PSD-ul, lucru care a stârnit rumoare printre liberalii care mai că l-au trimis pe acesta la partidul care l-a susţinut. Cert este că Giorgi a avut dreptate, nefiind un secret că a primit de la PSD funcţia de director la Minprest pentru a renunţa la cea de viceprimar la care ar fi putut accede. Trocul încheiat cu PSD, este cunoscut şi de liberali care l-ar fi susţinut însă pe Giorgi la funcţia de viceprimar doar contracost, lucru strigat de consilier în plină şedinţă a BPJ-ului PNL.

Nădrag a cerut bani pentru a-l pune pe Giorgi viceprimar
Şi astfel, în nemulţumirea generală creată de adevărurile spuse în gura mare de către Giorgi, acesta a mai aruncat o bombă, spre preşedintele PNL Târgu-Jiu, Matei Nădrag, care sărise deja la gâtul colegului său din Consiliul Municipal. Giorgi i-a reproşat astfel, în cadrul şedinţei lui Nădrag, că acesta i-ar fi cerut bani dacă ar fi vrut să ocupe funcţia de viceprimar. Consilierul a făcut referire la o discuţie avută cu Nădrag în care acesta îi explica lui Giorgi că trebuie să-şi plătească locul de viceprimar, la partid, fiind întrebat, retoric, dacă are bani pentru această funcţie, deoarece Paraschiv, spre deosebire de directorul Minprest, ar fi dispus de fonduri. Mai precis, Nădrag i-a explicat lui Giorgi că Paraschiv poate fi pus viceprimar deoarece are bani să-şi plătească locul la partid, asta în timp ce şeful Minprest nu deţine fonduri să facă acest gest “de onoare”.
La aceste vorbe au răbufnit ambii, atât Nădrag, cât şi Paraschiv, sărind cu gura pe Giorgi, care, al rândul său acuza că organizaţia municipală a PNL Târgu-Jiu este ca şi inexistentă.

Dian şi-a umflat muşchii, Ciolocoi s-a înroşit
Drumul pe care l-a luat şedinţa şi faptul că Giorgi prin acuzele făcute luase un uşor avantaj l-a făcut pe Dian Popescu să reacţioneze. “Băga-mi-aş … eu sunt şeful în partid”, “Mă învăţaţi voi politică” şi “O să îţi arăt eu ţie..” au fost apoi, susţin surse din PNL Gorj, vorbele cu care senatorul Dian Popescu a încercat să preia controlul şedinţei.
A avut grijă, pe acelaşi ton, să-l trimită pe Giorgi la “Cârciumaru şi la Călinoiu” care i-ar fi dat liberalului funcţii şi să îi promită că în două luni de zile consilierul va rămâne fără toate funcţiile.
Cu faţa tumefiată, după o aşa-zisă intervenţie chirurgicală, Dian Popescu a încercat să demonstreze că nu îl face Giorgi pe el, deoarece senatorul este mare şef de organizaţie. La scurt timp după ce punctul de pe ordinea de zi s-a epuizat, rămânând în coadă de peşte, Giorgi a părăsit şedinţa.
În lipsa sa liderii PNL Gorj ar fi stabilit că vor să pună cazul “Giorgi” în discuţia Delegaţiei Permanente a PNL, conform statutului, ce ar putea să se întrunească în două săptămâni.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here