Omagiu adus aniversării a 139 ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși la Liceul de Arte “Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu

303

În perioada 16 februarie-18 februarie, 2015, Liceul de Arte “Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu s-a alăturat “Brâncușianei“ organizată de către Primăria Municipiului Târgu-jiu în parteneriat cu Centrul Municipal de  Cultură “Constantin Brâncuși” și Filiala Târgu-Jiu a U.A.P din România. Astfel, arta marelui sculptor a fost reflectată la liceul nostru prin muzică, pictură și literatură.

Marți, 17 februarie, pianistul Florin  Berculescu a susținut un remarcabil recital  compus din două sonate a lui W.A. Mozart: Sonata în Do Minor, vol.II K.V.457 și Sonata în Si Bemol Major vol.II  K.V.333 în fața unui public extrem de atent și avizat. Întâlnirea a avut loc în sala de audiție a liceului. Tot în aceeași sală, ochii publicului ascultător s-au putut încânta cu lucrări de pictură ale elevilor liceului de la specializarea Arte Plastice, precum și cu o galerie de portrete Brâncuși realizate după lucrări ale unor caricaturiști români și străini de către elevi coordonați de prof. Ana Daria Haidău Ionescu. La acest eveniment au mai vorbit despre marele Brâncuși d-l Doru Strâmbulescu,  directorul Centrului Municipal de Cultură “Constantin Brâncuși” , prof. Ion Mocioi, prof. Mihaela Popescu, profesoara de pian a liceului care a evocat figura marelui sculptor în paralel cu un cunoscut compozitor și pianist francez, Erik Satie, de care l-a legat o frumoasă prietenie.
Luni, 16 februarie, liceul nostru a participat la vernisajul de arte vizuale de la Galeriile Municipale de Artă din Târgu-Jiu.
Miercuri, 18 februarie 2015,  a fost lansată cartea “Destăinuiri“ a d-nei prof. Ana-Daria Ionescu Haidău. “În atelierul meu am creat ca un zeu, am poruncit ca un rege și am muncit ca un rob” Constantin Brâncuși. De asemenea, elevii și cadrele didactice de la liceul nostru au fost invitați să participe joi,19 februarie 2015, orele 21.00,în parcul de la Coloana Infinitului la evenimentul de lansare al celor 139 lampioane în cinstea, recunoștința și admirația marelui sculptor.
Prof. Ana-Maria Pătrășcoiu, Liceul de Arte Constantin Brăiloiu, Târgu-Jiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here