OJPC Gorj continuă aplicarea amenzilor drastice

190

opc facuta de mineSăptămâna trecută, reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj, au efectuat o acţiune tematică de control în vederea depistării unităţilor de învăţământ unde se desfăşoară activităţi de

alimentaţie publică şi comercializare, fiind expuse spre vânzare produse din tutun şi băuturi alcoolice. „Am verificat 12 operatori economici din localităţile Motru, Târgu-Jiu, Tismana, Peştişani, care au fost sancţionaţi contravenţional cu suma de 16.500 lei”, ne-a declarat Mihaela Răducan, comisar-şef al CJPC Gorj.

Aceasta a mai precizat că deficienţele constatate se refereau la: lipsa neafişării societăţii, a programului de funcţionare şi a plachetei cu telefonul şi adresa CJPC Gorj, neafişarea preţurilor pentru toate produsele, lipsa etichetării pentru produsele nepreambalate, vânzarea unor produse în ambalaje deteriorate, precum şi comercializarea ţigărilor la bucată în unităţile de alimentaţie publică.
Cimentul la control!
Totodată, OJPC Gorj a mai desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea materialelor de construcţii. Astfel, s-au verificat mai multe tipuri de produse precum blocuri ceramice, ciment, plăci de BCA, produse pentru tencuieli, vopsele, gleturi, parchet şi alte astfel de materiale.
Un număr de 32 de operatori economici din localităţile Novaci, Motru, Târgu-Jiu, Rovinari, Târgu-Cărbuneşti, abaterile depistate la produse fiind în valoare de 55.000 lei. De altfel, amenzile contravenţionale aplicate au fost în număr de 22, valoarea acestora ridicându-se la suma de 59.400 lei. Principalele deficienţe constate de inspectori se refereau la informarea incompletă a consumatorilor cu privire la denumirea produselor, a producătorului, lipsa înscrierii termenului de garanţie pentru materialele de construcţii, neafişarea preţurilor în mod vizibil, precum şi lipsa instrucţiunilor de utilizare traduse în limba română pentru produsele din import. Acestora li s-au mai adăugat şi neacordarea garanţiei la vânzare, precum şi lipsa afişării caracteristicilor tehnice ale produselor.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here