Octogenari din Albeni, cotonogiți de doi consăteni pentru un teren agricol! Victimele au primit avertisment de la poliție

392

Doi pensionari din satul Bârzeiul de Gilort, aparținând comunei Albeni, susțin că au fost victimele unei agresiuni, la jumătatea săptămânii trecute, asta deoarece și-ar fi apărat dreptul de proprietate asupra unui teren agricol pentru care dețin titlu. Agresorii, potrivit celor doi soți, în vârstă de 74, respectiv de 80 de ani, ar fi doi cetățeni din același sat, care le-ar fi ocupat, miercuri, abuziv, terenul de aproximativ 6500 de mp. Unul dintre agresori, un tânăr de nici 30 de ani, i-ar fi bătut pe cei doi vârstnici, unul fiind târât de mâini și picioare pe pământul pe care îl apăra, în timp ce bătrâna ar fi fost strânsă de gât de către respectivul. Deși cei doi au apelat la 112, sesizând că asupra lor se exercită violență fizică și verbală, echipajul de poliție din Albeni, prezent la fața locului, a decis să le acorde tot lor un avertisment scris, pe motiv că ar fi “înroșit ilegal linia telefonică de urgență”.

Ioana I. Boian de 80 de ani și Constantin Ghe.Boian de 74 de ani, ultimul cu grave probleme de sănătate, omul fiind bolnav cronic și cu mușchii spinării atrofiați în urma unei lovituri, susțin că au fost victimele unei agresiuni colective manifestate la adresa lor pe 11 octombrie, de către Alin Mitrescu și de socrul acestuia, Dan Vlădescu, ambii din Bârzeiul de Gilort. Totul s-ar fi întâmplat sub ochii unei a treia persoane, un tractorist, chemat de cei doi, ginere și socru, pentru a ara suprafața de teren, de care vârstnicii susțin că le-ar aparține. Romulus Păiuș, tractoristul în cauză, a asistat din tractor la cele întâmplate, ca în momentul în care cei doi soți au sunat la 112, să fugă cu tractorul de la locul incidentului, spune femeia.

Anul trecut, terenul nu a fost lucrat pe motiv de amenințare!
Cei doi vârstnici au văzut, miercuri, din gospodăria lor situată la mică distanță de terenul agricol respectiv, prezența celor trei și a tractorului pe suprafața care le aparține. Știind că anul trecut, fiul lor ar fi fost amenințat de către Dan Vădescu că dacă își vor lucra terenul vor suporta consecințele, cei doi bătrâni, uimiți de îndrăzneala celor trei, s-au prezentat imediat la teren. Aici ar fi fost întâmpinați cu ostilitate de cei doi, socru și ginere, înjurați, amenințați și avertizați verbal că dacă nu pleacă de pe teren, vor fi omorâți. În atare condiții, cei doi au apelat la 112, anunțând că sunt agresați de cele două persoane.

Martor important
În urma vacarmului creat de neînțelegerile dintre cei patru, un alt vecin, Irinel Țichelea, a intervenit. Omul susține că i-ar fi apărat pe cei doi bătrâni de agresiunile exercitate, în special, de către Alin Mitrescu, tânăr din localitate, fără ocupație. “Eu eram la tăiat de coceni și agresorii au venit acolo cu un tractor, la arat. Cei doi soți stăteau pe mejdină în apropierea agresorilor. Mitrescu Alin s-a dat jos din tractor și a sărit la Constantin Boian, l-a tras de mâini și picioare încercând să-l târască din calea tractorului care ara de zor terenul respectiv. Tractorul era în brazdă. Lângă Mitrescu era și socrul acestuia, Dan Vlădescu, care a făcut și el gălăgie la adresa celor doi. Mitrescu a sărit apoi la gâtul femeii, strângând-o cu ambele mâini, în timp ce o înjura și amenința. Eu văzând acestea m-am apropiat de ei, iar atunci când agresorii m-au văzut au scos imediat tractorul din brazdă și au plecat acasă. Am văzut când au venit și polițiștii, care cu gura mare în loc să ia măsuri cu agresorii au vrut să amendeze tot victimele. Constantin era plin de pământ, praf cum fusese târât de tânărul Mitrescu pe brazdă, iar soția acestuia se ținea de gâtul care era înroșit de la mâinile lui Mitrescu. Am dat declarații la poliție, când echipajul s-a prezentat la fața locului”, a declarat Irinel Țichelea, martor al incidentului din 11 octombrie 2017.

Certificat medico-legal pentru victimă
Supărată că a fost la un pas să primească și o amendă de 1000 de lei, conform celor spuse de agentul pricipal Vasile Voina, care i-a dat totuși femeii un avertisment scris, pe motiv că a apelat aiurea 112, Ioana Boian a plecat la SML Gorj pentru a intra în posesia unui certificat medico-legal după agresiune.
Pentru că soțul său era netransportabil, bătrânul a rămas acasă, deși martorii spun că avea leziuni la nivelul feței și spatelui, fiindu-i luată pielea în aceste locuri, urmare a procedurii de târâre la care ar fi apelat unul dintre agresori. Serviciul de Medicină Legală Gorj prin dr. Florin Dijmărescu i-a eliberat femeii, pe 12 octombrie, un certificat medico-legal în care se precizează că Ioana Boian prezenta “leziuni traumatice care s-au putut produce prin comprimarea regiunii cervicale. Leziunile putând data din 11 octombrie 2017”. Pentru cele întâmplate medicul trece în certificat că femeia necesită 4-5 zile de îngrijiri medicale, chiar dacă leziunile nu i-au pus în primejdie viața.

Bătrâna, în audiență la șeful IPJ Gorj
Ioana Boian s-a înscris, luni, în audiență la șeful IPJ Gorj, Decebal Drăghiea, audiență care va avea loc astăzi, bătrâna dorind să-i comunice comandantului că polițiștii nu au acționat conform legii, că nu i-au luat nici măcar la întrebări pe agresori și că, în schimb, tot ea a fost avertizată. Femeia susține că va depune apoi o plângere penală la adresa agresorilor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești. Fiul celor doi vârstnici, Constantin Relu Boian, spune acum că a fost consternat la auzul veștii că părinții săi au fost agresați și amenințați cu moartea, acesta subliniind că va merge până în pânzele albe pentru ca părinților săi să li se facă dreptate. “Voi fi alături de părinții mei în orice demers vor face la organele penale, deoarece agresorii, care m-au amenințat și pe mine mai demult, cel puțin unul dintre ei, trebuie să răspundă pentru faptele lor. Menționez că părinții mei dețin titlu de proprietate asupra acestui teren, sunt moștenitorii de drept asupra parcelei respective. Mama mea are un litigiu pe rol cu Păiuși Romulus, tot pentru o parcelă de teren aflată în vecinătatea celei pentru care a fost incidentul”, a declarat Constantin Relu Boian, fiul victimelor. După 11 octombrie, victimele și agresorii nu s-au mai întâlnit, deși pe 12 octombrie cei trei și-au continuat activitatea întreruptă brusc cu o zi în urmă. Cei trei nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere în legătură cu acuzațiile care li se aduc.
ANAMARIA STOICA

4 COMENTARII

  1. E plin judetul de tractoristi si samsari de terenuri care ara , discuiesc si seamana sute de hectare de culturi fara a avea firme sau autorizatii de functionare . Din aceste lucrari efectuate la negru tractoristii incaseaza miliarde de lei in fiecare sezon fara sa plateasca nici macar un leu impozite la stat .Tocmai de aceea tractoristul a fugit cu tractorul cand a auzit ca vine politia . Dar pot sa are linistiti tractoristii fiindca politistii dorm , nu exista in judet nici macar un dosar de evaziune fiscala pe legea 12 a activitatilor economice ilicite . Cinste lor , cinste politisitilor . Sau ma rog ,,,,,,tractoristilor . Politisti-tractoristi . Hai ca rimeaza . Sau râmeaza.

  2. Astia mi se pare ca sunt aia carea au fost prinsi la braconaj de mistreti impreuna cu fiusu boian cristinel si despre care am citit tot in ziarul vostru:). Se vede din poze ca totul e o facatura si ca mosnegii nu au lovituri 🙂

    • Ar trebui sa înveți sa scrii și după ce o faci, sa înveți sa respecți și sa nu mai comentezi când și unde nu trebuie! “Mosnegii” aceștia nu sunt în capabilitatea de a se lăsa târâți sau strânși de gat! Oameni de nimic sunt peste tot, ca și cei doi de altfel!

      • maria madalina esti o mare PROASTA. CORECT se scrie “sa scri” cu 1 SINGUR “i”. nu mai da tu lectii de moralitate si gramatica ca esti praf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here